2023 szeptember

Taroltak a könyvfesztivál újdonságai a Bookline legújabb sikerlistáján

Idén 28. alkalommal rendezték meg az egyik legnagyobb hazai könyves seregszemlét, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amelyen az olvasók és a kiadók mellett számos hazai és külföldi szerző is tiszteletét tette. A Bookline havonta megjelenő sikerlistáján több, a fesztiválon szereplő kötetet is találunk, köztük a rendezvénysorozat szombati napjára ellátogató Valerie Perrin regényeit vagy a Hollandiát képviselő Charlotte Von Feyerabend alkotását is.

A Bookline sikerlistájának első helyét Bödőcs Tibor Prímszámok hóesésben című kötete szerezte meg, amely a Könyvfesztivál első napján jelent meg. Előző írásaihoz hasonlóan az egyik legnépszerűbb hazai humorista negyedik kötetében is „jelen világunk tragikomikus képe” tárul az olvasók elé. A formátum viszont új, Bödőcs ezúttal több elkülönülő, mozaikszerű történeten keresztül osztja meg velünk gondolatait.

Nagy érdeklődés övezte a könyvfesztivál szombati napjára érkező Valérie Perrint is. A szerző első kötete, A vasárnap koldusai 2015-ben jelent meg, és hamar Franciaország egyik legkeresettebb könyve lett. Ezúttal legújabb magyar nyelven megjelent kötete a sikerlista második helyét szerezte meg. A Trió az 1970-es évek Párizsába repíti vissza az olvasót, és három fiatal történetén keresztül szól a kamaszkor mélységeiről. Emellett a szerző másik két kötete is megtalálható az elmúlt harminc nap 50 legkeresettebb alkotása között: a 13 irodalmi díjjal jutalmazott A vasárnap koldusai a 39., a Másodvirágzás című regénye pedig a 18. helyet érte el.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál idei díszvendége Hollandia volt, több holland szerző képviselte magát a rendezvényen személyesen vagy könyvek által. A Kossuth Kiadónál az olvasók többek között Charlotte Von Feyerabend Selma Lagerlöfről szóló életrajzi regényét is megtalálhatták, amely a Bookline sikerlistájának 28. helyén áll. A holland szerző itthon nemrégiben debütáló regénye a 20. század egyik kiemelkedő skandináv írónőjének életét mutatja be. A Nobel-díjas Selma Lagerlöf nevéhez számos világhírű történet kötődik, Magyarországon leginkább Nils Holgersson megalkotójaként lett ismert.

A könyvbemutatók és széles kínálat mellett a Millenárisra látogatókat dedikálásokkal is várták. A Bookline jelenlegi sikerlistájára felkerült szerzők közül a Fenntartható gazdaság vagy társadalmi összeomlás című könyv szerzője, a népszerű közgazdász, szociológus Pogátsa Zoltán, a Nagy zenészek, nagy szerelmek című kötet írója, a Bartók Rádió korábbi műsorvezetője, zenetörténész Bősze Ádám, valamint a Lengemesék - Vilkó Afrikában című mese írója, az egyik legnépszerűbb hazai gyerekkönyvszerző, Berg Judit is várta a közönséget.

Ugyancsak a Millenárison rendezik meg október 12-15. között a Bookline támogatásával megvalósuló Margó Irodalmi Fesztivált, ahol a szervezők 60 programmal, 11 külföldi íróval, több mint 50 könyvbemutatóval készülnek. A rendezvénysorozaton adják át a legjobb első prózakötet szerzőjének járó Margó-díjat. Az elmúlt évek nyertesei közül Halász Rita Mély levegő című könyve sokáig szerepelt a Bookline havi sikerlistáin is.

Bödőcs Tibor: Prímszámok hóesésben könyv
könyv

Prímszámok hóesésben

Bödőcs új könyvének „miniatűrjeiből” mozaikszerűen rajzolódik ki jelen világunk tragikomikus képe. Groteszk Buddha-tanmeséktől a XX. század szörnyűséges történelmét felvillantó történeteken, val...

Online ár:

3 825 Ft

Eredeti ár: 4 499 Ft

Valérie Perrin: Trió könyv

Online ár:

5 100 Ft

Eredeti ár: 5 999 Ft

Ken Follett: A világosság fegyverei könyv

Online ár:

7 642 Ft

Eredeti ár: 8 990 Ft

Anne Jacobs: Viharfelhők a villa fölött könyv

Online ár:

4 072 Ft

Eredeti ár: 4 790 Ft

Sue Monk Kidd: A méhek titkos élete e-Könyv
e-Könyv

A méhek titkos élete

Akik azt hiszik, hogy a halálnál nincsen borzalmasabb, semmit sem tudnak az életről. A méhek titkos élete az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb könyvsikere: több mint száz héten át szerepelt a ...

Online ár:

2 990 Ft

Guillaume Musso: Angélique e-Könyv

Online ár:

2 999 Ft

Valérie Perrin: A vasárnap koldusai e-Könyv

Online ár:

3 999 Ft

Orvos-Tóth Noémi: Szabad akarat e-hangos
e-hangos

Szabad akarat

„Mire felnövünk, sorsunk forgatókönyvéből már jelentős fejezetek megváltoztathatatlannak tűnnek. Sejtjeinkben hordozzuk felmenőink traumáinak nyomait; szüleink, nagyszüleink ránk örökítették a megd...

Online ár:

4 499 Ft

Fekete István: Tüskevár e-hangos

Online ár:

3 499 Ft

Nógrádi Gergely: Egri csillagok e-hangos

Online ár:

1 500 Ft

További információk:

Bistey Attila PR-koordinátor
Libri-Bookline Zrt.
bistey.attila@libribookline.com
Mobil: +36 70 285 0554

Bookline bemutatja: Top 50 és Top 10 – a magyar olvasók kedvencei
Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top 50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top 10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.

A toplistákról
A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

a Bookline havi sikerlistájáról bővebben

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára