2023 július

Irodalom minden formában
A múlt hónap legnépszerűbb e-könyvei, e-hangoskönyvei és nyomtatott írásai

Ma már számos lehetőségünk van arra, hogy a nyári utak alkalmával könyveket olvassunk, sőt hallgassunk, ezért ezúttal a Bookline nemcsak a nyomtatott könyvek sikerlistáját mutatja be, hanem a legkeresettebb e-könyveket és e-hangoskönyveket is.

A Bookline nyomtatott könyveit listázó összesítésének első helyét Colleen Hoover It Starts With Us - Velünk kezdődik című kötete szerezte meg. A romantikus történeteket jegyző Hoover egyike azon szerzőknek, akik a TikToknak köszönhetően lettek népszerűek, ezt jól mutatja az is, hogy a Velünk kezdődik című könyvéről szóló videókat több mint 500 millió alkalommal tekintették meg a közösségi felületen. Az elmúlt hónap legnépszerűbb alkotása az ugyancsak nagysikerű It ends with us című regény második, befejező kötete. A sikerlista második helyén Stefano Bottoni A hatalom megszállottja című kötete áll. A Magyar Hang gondozásában kiadott könyv Magyarország elmúlt negyven évét mutatja be, középpontjában a jelenlegi miniszterelnökkel. Nemcsak történeti áttekintést nyújt, de elemzi is a mögöttünk álló időszak politikai, társadalmi, közéleti folyamatait is. Stefano Bottoni könyvét Szinetár Miklós rendhagyó önéletírása követi a sorban. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező Önéletrajz-szerűség és egyebek alcímmel ellátott életrajzi könyve izgalmas és érdekes, tartalmas pályafutásához méltó olvasmány. Szinetár Miklós korábban dolgozott a Magyar Állami Operaház főigazgatójaként, a Magyar Televízió elnökhelyetteseként és számos népszerű színházi, filmes, illetve televíziós alkotás fűződik a nevéhez.

Az e-könyvek esetében Jo Nesbo Vérhold kötete került a lista első helyére. Az egyik legnépszerűbb norvég krimiíró legújabb írása a nagysikerű Harry Hole-sorozat 13. része. A kötet – hasonlóan Nesbo többi könyvéhez – nemcsak izgalmas és szórakoztató krimi, társadalomkritika is egyben. Krusovszky Dénes második helyen lévő alkotása, a Levelek nélkül sem mellőzi a társadalomkritikát. A szerző egy kelet-magyarországi kisvárosba kalauzolja az olvasót, ahol váratlan természeti katasztrófa történik, ezen történések mentén a szerző arra a kérdésre keresi a választ, hogyan lehet egy észszerűtlenül működő világban észszerűen viselkedni? A harmadik legnépszerűbb e-könyv júliusban Valérie Perrin A vasárnap koldusai című regénye lett, amelyben az elmúlt évek egyik legnépszerűbb francia írója – magyar kollégájához hasonlóan – nehezen megválaszolható kérdést tesz fel: megtaníthat-e mások szerelme arra, hogy hogyan kell szeretni?

A digitális formátumú hangoskönyvek, röviden e-hangoskönyvek mezőnyében az Auschwitzot túlélő magyar pszichológus, Edith Eva Eger A döntés című sikerkönyve szerezte meg az első helyet, őt követi Jo Nesbo, akinek ezúttal Doktor Proktor pukipora című gyerekkönyv-sorozatának második része került fel a legtöbbet hallgatott e-hangoskönyvek listájára. A harmadik pozícióban is gyerekkönyvet találunk, mégpedig P. L. Travers klasszikusa, A csudálatos Marry Poppins című írása, amely Polyák Lilla előadásában tárul a közönség elé.

Colleen Hoover: It Starts With Us - Velünk kezdődik - puha kötés könyv
könyv

It Starts With Us - Velünk kezdődik - puha kötés - It Ends With Us 2.

Mielőtt véget ért, Atlasszal kezdődött el. Lily és a volt férje, Ryle éppen csak beleszokik a közös gyerekfelügyelet ritmusába, amikor Lily hirtelen újra összefut első szerelmével, Atlasszal. A ...

Online ár:

3 825 Ft

Eredeti ár: 4 499 Ft

Stefano Bottoni: A hatalom megszállottja könyv

Online ár:

5 092 Ft

Eredeti ár: 5 990 Ft

Szinetár Miklós: Szinetár könyv

Online ár:

5 092 Ft

Eredeti ár: 5 990 Ft

Guillaume Musso: Mi lesz velem nélküled? könyv

Online ár:

3 825 Ft

Eredeti ár: 4 499 Ft

Edith Eva Eger: A döntés e-hangos
e-hangos

A döntés

Dr. Edith Eva Eger tizenhat éves volt, amikor a nácik megérkeztek magyarországi szülővárosába, Kassára, és családjával együtt Auschwitzba hurcolták. Szüleit a hírhedt náci orvos, Joseph Mengele kül...

Online ár:

4 999 Ft

P. L. Travers: A csudálatos Mary Poppins e-hangos

Online ár:

2 390 Ft

Jo Nesbo: Vérhold e-Könyv
e-Könyv

Vérhold

Miután oslói élete darabokra hullik, Harry Hole Los Angelesbe utazik, hogy halálra igya magát. Majdnem sikerrel is jár, ám ekkor a sors összehozza egy idősebb színésznővel, Lucille-lel, aki a segít...

Online ár:

3 090 Ft

Krusovszky Dénes: Levelek nélkül e-Könyv

Online ár:

3 799 Ft

Valérie Perrin: A vasárnap koldusai e-Könyv

Online ár:

3 999 Ft

További információk:

Bistey Attila PR-koordinátor
Libri-Bookline Zrt.
bistey.attila@libribookline.com
Mobil: +36 70 285 0554

Bookline bemutatja: Top 50 és Top 10 – a magyar olvasók kedvencei
Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top 50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top 10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.

A toplistákról
A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

a Bookline havi sikerlistájáról bővebben

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára