2023 június

Újdonságok és nagy kedvencek a Bookline sikerlistáján

A Bookline minden hónapban összesíti az elmúlt 30 nap ötven legkeresettebb címét. A sikerlista egyszerre mutat változatos képet, illetve ad általános áttekintést a legnépszerűbb műfajokról, könyvekről, és arról, mi kelti fel aktuálisan az olvasók érdeklődését. Ezúttal harminc új megjelenésű kötet található az összesítésben: az igazi nyár megjelenésével egyre több romantikus regény, szépirodalmi alkotás, krimi, valamint gyerekkönyv található a listán.

A lista első helyét az olasz-magyar állampolgárságú történész Stefano Bottoni A hatalom megszállottja - Orbán Viktor Magyarországa című kötete szerezte meg. A Magyar Hang gondozásában kiadott könyv Magyarország elmúlt negyven évét mutatja be, középpontjában a jelenlegi miniszterelnökkel. Nemcsak történeti áttekintést nyújt, de elemzi is a mögöttünk álló időszak politikai, társadalmi, közéleti folyamatait.

A második helyen Krusovszky Dénes Levelek nélkül című könyve áll, amely a nagy sikerű, Akik már nem leszünk sosem című kötet után a József Attila-díjas író-újságíró második regénye. A szerző egy kelet-magyarországi kisvárosba kalauzolja az olvasót, ahol váratlan természeti katasztrófa történik. Az olvasó végigkíséri a nyomozás folyamatát, s míg a szerző arra a kérdésre keresi a választ, hogyan lehet egy észszerűtlenül működő világban észszerűen viselkedni, látleletet kap a magyar tárdadalomról is.

A Bookline júniusi összesítése szerint sokan érdeklődtek Szinetár Miklós rendhagyó önéletírása iránt is, melynek alcíme Önéletrajz-szerűség és egyebek. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező dolgozott a Magyar Állami Operaház főigazgatójaként, a Magyar Televízió elnökhelyetteseként és számos népszerű színházi, filmes, illetve televíziós alkotás fűződik a nevéhez. Életrajzi könyve izgalmas és érdekes, tartalmas pályafutásához méltó olvasmány.

Az elmúlt hónapokban rendszeresen szerepelnek előkelő pozícióban olyan könyvek, amik kortárs magyar írók tollából születtek, júniusban sem történt ez másként. Ezúttal többek között Bán Mór, Tóth Krisztina, valamint Nádasy Ádám kötete került fel a legkeresettebb könyvek listájára.

Bán Mór évek óta dolgozik Hunyadi című történelmi sorozatán. A sikeres könyvfolyam tizenkettedik része az Angyal a kapuk felett címet kapta, amely a Bookline összesítésének negyedik helyét szerezte meg. Tóth Krisztina finom megfigyelésekkel tűzdelt Ahonnan látni az eget című novellagyűjteménye a huszonötödik helyen szerepel. Nádasdy Ádám ugyancsak novelláskötettel került fel a lista harmincadik helyére. A Hordtam az irhámatban a szerző a határok, országok, kultúrák közötti életről mesél, köztük arról is, hogy hogyan lehetett utazni a Kádár-kor konszolidációja előtt és után, miként nyílt ki a világ a rendszerváltással.

A szórakoztató könyvek esetében krimiket és romantikus történeteket forgatott a legtöbb olvasó. Közülük kiemelkedő helyet ért el Zajácz D. Zoltán Gyilkos Balaton című könyve. Az elmúlt időszakban egyre több író ágyazza be történeteibe a magyar tengert: gyakran romantikus történetek színhelyéül szolgál, de állt már véres leszámolás középpontjában is. Zajácz D. Zoltán könyve is ez utóbbi csoportba tartozik - a kötet végére más megvilágításba került a szeretett üdülőparadicsom.

Akár Balatonfüreden is játszódhatna Julia Quinn és Shonda Rhimes könyve, amely a Bridgerton-család egyik legizgalmasabb tagjának, Sarolta Királynénak történetét, valamint III. György királlyal közös szerelmét tárja a sorozat és a romantikus könyvek rajongói elé. A könyv alapján bemutatott sorozat továbbra is nagy népszerűségnek örvend, nem meglepő tehát, hogy a kötet a tizennyolcadik helyet szerezte meg.

Az ifjúsági könyvek esetében többek között Kollár Betti A Vonzás ereje című könyvét érdemes kiemelni, hiszen a szerző az elmúlt évek egyik legnagyobb gyerekirodalmi felfedezettje. Első kötete, a Kosársuli hosszú ideig szerepelt a különböző könyves sikerlistákon, most megjelent könyve is a huszonhatodik helyet szerezte meg a Bookline júniusi sikerlistáján. Kollár Betti két középiskolás történetét tárja elénk: ez éppen az a korosztály, melyről Széll Dávid tanácsadó szakpszichológus is ír Tabuk és dilemmák a kamaszok nevelésében című könyvében. A harminckilencedik helyen álló írás friss kutatási eredmények és szemléletes példák segítségével számol le a tinédzserekkel kapcsolatos tévhitekkel.

Stefano Bottoni: A hatalom megszállottja könyv
könyv

A hatalom megszállottja - Orbán Viktor Magyarországa

Ez a könyv Magyarország utolsó négy évtizedét mutatja be Orbán Viktor életrajzán keresztül, aki mindenki másnál mélyebb nyomot hagyott a jelenkori magyar történelemre. 1989 óta Magyarország egyedi ...

Online ár:

5 092 Ft

Eredeti ár: 5 990 Ft

Krusovszky Dénes: Levelek nélkül könyv

Online ár:

4 675 Ft

Eredeti ár: 5 499 Ft

Szinetár Miklós: Szinetár könyv

Online ár:

5 092 Ft

Eredeti ár: 5 990 Ft

Bán Mór: Angyal a kapuk felett könyv

Online ár:

5 100 Ft

Eredeti ár: 5 999 Ft

Jo Nesbo: Vérhold e-Könyv
e-Könyv

Vérhold

Miután oslói élete darabokra hullik, Harry Hole Los Angelesbe utazik, hogy halálra igya magát. Majdnem sikerrel is jár, ám ekkor a sors összehozza egy idősebb színésznővel, Lucille-lel, aki a segít...

Online ár:

3 090 Ft

Krusovszky Dénes: Levelek nélkül e-Könyv

Online ár:

3 799 Ft

Orvos-Tóth Noémi: Szabad akarat e-hangos
e-hangos

Szabad akarat

„Mire felnövünk, sorsunk forgatókönyvéből már jelentős fejezetek megváltoztathatatlannak tűnnek. Sejtjeinkben hordozzuk felmenőink traumáinak nyomait; szüleink, nagyszüleink ránk örökítették a megd...

Online ár:

4 499 Ft

Bagdy Emőke: Pszichofitness e-hangos

Online ár:

2 390 Ft

Nógrádi Gergely: Egri csillagok e-hangos

Online ár:

1 500 Ft

Nyulász Péter: Helka - A Burok-völgy árnyai e-hangos

Online ár:

2 390 Ft

További információk:

Bistey Attila PR-koordinátor
Libri-Bookline Zrt.
bistey.attila@libribookline.com
Mobil: +36 70 285 0554

Bookline bemutatja: Top 50 és Top 10 – a magyar olvasók kedvencei
Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top 50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top 10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.

A toplistákról
A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

a Bookline havi sikerlistájáról bővebben

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára