2023 május

A Nagyfőnök és az elmúlt évek egyik legnépszerűbb francia írója a Bookline sikerlistájának élén

Változatos képet mutat a Bookline májusi sikerlistája, hiszen Dezső András Portik Tamásról írt, Nagyfőnök című könyve, Valérie Perrin A vasárnap koldusai című regénye, valamint Lucinda Riley, Harry Whittaker Atlas- Pa Salt története című mitikus, szórakoztató irodalmi alkotása foglalja el az összesítés első három helyét. Emellett több szépirodalmi könyvet, romantikus történetet, gyerekkönyvet, valamint önismereti írást is találhatunk a Bookline sikerlistáján.

Májusban Dezső András negyedik, Nagyfőnök című könyve érdekelte a legtöbb olvasót, amely Portik Tamás és körének felemelkedését és bukását tárja a közönség elé. A tényfeltáró újságíró nemcsak végigvezet a magyar kriminalisztikában egyedülálló jelentőségű bűnöző életének legfontosabb momentumain, bemutatja azt is, milyen módon segítette a kilencvenes évek társadalmi, politikai helyzete a szervezett bűnözés kialakulását, elterjedését. A második helyen Valérie Perrin A vasárnap koldusai című regénye áll. A szerző az elmúlt évek egyik legnépszerűbb francia írója, aki Magyarországon Másodvirágzás című kötetével lett ismert az olvasók körében. Most megjelent kötete többek között arra a kérdésre keresi a választ, hogy „megtaníthat-e mások szerelmi története arra, hogy hogyan kell szeretni?”. A Bookline májusi sikerlistájának harmadik helyét Lucinda Riley Atlas - Pa Salt története című könyve szerezte meg, amely a népszerű Hét nővér-könyvsorozat befejező kötete, méltó lezárást ígér a sorozat rajongóinak, a mitikus történetek kedvelőinek.

Több ifjúsági kötet is szerepel a sikerlistán, közülük a legelőkelőbb pozícióban, a negyedik helyen Leiner Laura új kötete, a 40 nyári nap áll. A történet a főszereplő Zoé negyven napját tárja az olvasók elé, amely nemcsak az állatparkban töltött nyári munka izgalmaival, hanem a felnőtté válás kérdéseivel foglalkozik, olyan kérdésekkel, amelyekkel sok tinédzser tud azonosulni. Leiner Laura kötetét Tompa Andrea Sokszor nem halunk meg című regénye követi, amelyet nemcsak az olvasók fogadtak kiemelt érdeklődéssel, a kritikusok is elismerően nyilatkoztak róla. Hazánk egyik legismertebb kortárs írója kötetében az 1944-es kolozsvári gettósítást elszenvedő gyermek sorsát követi végig, ahogy a főhős kerülőutakon keresztül kerül kapcsolatba a saját történetével.

Sokan érdeklődtek Jakupcsek Gabriella A napos B oldal, Jo Nesbo Vérhold című könyve iránt, valamint továbbra is keresett olvasnivaló Alan Rickman Őrülten, mélyen című írása. Jakupcsek Gabriella hatodik helyet megszerző kötetében a népszerű műsorvezető, író saját meglátásai, tapasztalatai, valamint szakemberek javaslatai mentén üzeni az olvasóknak, hogy „igenis tudsz teljes és tartalmas életet élni ötven-, hatvan-, hetven-évesen is, sőt.” . Jo Nesbo Vérhold című krimije a nagysikerű Harry Hole-sorozat 13. része, amelyben a főhősnek amellett, hogy saját magánéletét is helyre kell hozni, egy drogkartellel is konfliktusba kerül egy olyan hölgy miatt, aki kivételesen fontos számára. Alan Rickman Őrülten, mélyen című kötete a színész huszonöt éven át saját és mások szórakoztatására vezetett naplójából szemezget.

Újdonság az is, hogy áprilistól a Bookline összesítései a tíz legnépszerűbb hangoskönyvről is be fognak számolni. Az e-hangoskönyvekkel foglalkozó összesítést a nyomtatott és az e-könyvek listája után találják.

Dezső András: Nagyfőnök könyv
könyv

Nagyfőnök - Portik Tamás és körének felemelkedése és bukása

"Talán nem is készült olyan nagyon arra, hogy bármelyik pillanatban eltűnjön. Talán tényleg elhitte magáról azt, amit a hozzá legközelebb állók szerint másokkal is igyekezett elhitetni: a láthatatl...

Online ár:

4 242 Ft

Eredeti ár: 4 990 Ft

Valérie Perrin: A vasárnap koldusai könyv

Online ár:

4 675 Ft

Eredeti ár: 5 499 Ft

Leiner Laura: 40 nyári nap könyv

Online ár:

4 675 Ft

Eredeti ár: 5 499 Ft

Lucinda Riley - Harry Whittaker: Atlas - Pa Salt története e-Könyv
e-Könyv

Atlas - Pa Salt története

1928, Párizs. Egy ház kertjének eldugott sarkában a végkimerültségtől összeesik egy kisfiú. A család, amely rátalál, befogadja, és a szelíd, koraérett, tehetséges gyermek kivirágzik az új otthonába...

Online ár:

3 899 Ft

Camilla Läckberg: Kakukkfióka e-Könyv

Online ár:

2 990 Ft

Tompa Andrea: Sokszor nem halunk meg e-Könyv

Online ár:

3 899 Ft

Annie Ernaux: A hely / Egy asszony e-Könyv

Online ár:

2 599 Ft

Náray Tamás: Zarah e-hangos
e-hangos

Zarah

Zarah Winter szerető családba, fényűző körülmények és csodás műkincsek közé született, s egy tökéletes világban ennek megfelelő élet is várt volna rá. Ám hamar meg kell tanulnia, hogy az 1930-as év...

Online ár:

5 499 Ft

Thomas Erikson: Idiótákkal körülvéve e-hangos

Online ár:

4 690 Ft

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk e-hangos

Online ár:

3 990 Ft

További információk:

Bistey Attila PR-koordinátor
Libri-Bookline Zrt.
bistey.attila@libribookline.com
Mobil: +36 70 285 0554

Bookline bemutatja: Top 50 és Top 10 – a magyar olvasók kedvencei
Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top 50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top 10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.

A toplistákról
A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

a Bookline havi sikerlistájáról bővebben

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára