2023 február

A TikToknak köszönhetően egy tíz éve megjelent könyv is felkerült a Bookline sikerlistájára

Februárban több helyen változott a Bookline sikerlistája. 20 új megjelenésű kötet található az első ötven hely valamelyikén, viszont továbbra is a szórakoztató irodalom és az önismereti könyvek uralják az összesítést, ebbe a két műfajba tartozik az ötven legnépszerűbb könyv fele. A listára került Grecsó Krisztián legújabb kötete, Jennifer Lynn Barnes nagy sikerű ifjúsági könyvsorozatának harmadik része, továbbá egy olyan 2013-ban kiadott írás is, ami ma a TikToknak köszönhetően újra népszerű lett.

Ahogy azt az előző hónapokban megszokhattuk, önismereti kötetek kerültek fel februárban is a dobogóra. Az első helyen továbbra is Máté Gábor és Máté Dániel Normális vagy című könyve áll. A világszerte népszerű orvos-író legújabb írása a betegségek valódi okait mutatja be, továbbá utat mutat az egészséges életmód felé. A harmadik helyen is egy Máté Gábor által jegyzett alkotás áll, A test lázadása több szálon kapcsolódik a Normális vagyhoz, középpontjában azonban a stresszbetegség áll. A lista második helyén Dr. Berentés Éva pszichológus, egyetemi tanár Mindenható gyermekkor című írása a korai évek fontoságát hangsúlyozza, és arra hívja fel a figyelmet, hogy a gyermekkort meghatározó élmények, minták, tulajdonságok nagy része kiemelt hatással bír felnőttkorunkra.

A sikerlista élén lévő alkotások általában olyan kötetek, amik az elmúlt néhány hónapban jelentek meg, azonban ezúttal előkelő pozícióban végzett egy olyan könyv is, amely először 2013-ban került a boltokba. Robert T. Kiyosaki Gazdag papa, szegény papa című írása azt mutatja be, hogy mit tanítanak a gazdag szülők gyermekeiknek a pénzről, amit a szegények és a középosztálybeliek nem tanítanak meg. Az üzleti tanácsadó kötet a sikerlista 14. helyén található, váratlan sikere pedig annak köszönhető, hogy a hazai TikTok-felhasználók között nagy népszerűségnek örvend Kiyosaki könyve, ez a nagy érdeklődés pedig az eladásokban is megmutatkozott. Természetesen nem egyedüli esetről van szó, a legnépszerűbb közösségimédia-platform jól látható hatással bír könyvpiacra. A rövid videós könyvajánlók képesek egy-egy régebbi vagy új alkotást is a sikerlisták élére juttatni, éppen ezért a könyves szakma is egyre inkább kiaknázza a felület adta lehetőségeket, a „TikTok-sikerkönyv” megjelölés pedig ma már tájékozódási pontként szolgál az olvasók között.

A sikerlistás újdonságok között több szépirodalmi alkotást is találhatunk. Közülük Grecsó Krisztián Lányos apa című kötete végzett a legelőkelőbb helyen. A népszerű író több művében is foglalkozott már az apasággal, a Nők Lapjában is közöl apasággal kapcsolatos írásokat. Ezeket a bensőséges történeteket, állapotrögzítéseket gyűjti most egy kötetben a Lányos apa, amely minden szülő számára emlékezetes olvasmány lehet. Sokan keresték Vámos Miklós legújabb kötetét is, a József Attila-díjas író Visz a vonat című művében található kisregények és novellák a vonatot, az utazást, és a végzetet állítják a középpontba.

Az ifjúsági és gyerekkönyvek esetében két újdonság is kiemelkedő helyet ért el. Jennifer Lynn Barnes könyvsorozatának legújabb részét nagy várakozás övezte, ugyanis a misztikus krimi trilógia előző kötetei több hónapig vezették a New York Times bestseller listáját, továbbá több szakmai elismerést szereztek. A TikTokon is nagy sikereket elérő trilógia befejező része izgalmas lezárással kecsegtet, fülszövege szerint a tét: mindent vagy semmit. Népszerű kötet volt a legfiatalabbak körében Berg Judit Rumini kincsei című könyve is. Hazánk egyik legismertebb gyerekkönyves szerzője ezúttal nemcsak Rumini legújabb kalandjait tárja az olvasók elé, de a szövegek pedagógia célokat is szolgálnak: a Pagony olvasást segítő sorozatának részeként különböző nehézségi szinteken ismerhetjük meg Rumini gyerekkorát, így elősegítve az önálló olvasás elsajátítását.

Dr. Máté Gábor, Máté Dániel: Normális vagy könyv
könyv

Normális vagy - Trauma, betegség és gyógyulás mérgező világunkban

A test lázadása világhírű szerzője eddigi legátfogóbb és legteljesebb könyvében a betegségek valódi okait kutatja, miközben éles kritikát fogalmaz meg a minket körülvevő mérgező világról, valamint ...

Online ár:

5 950 Ft

Eredeti ár: 6 999 Ft

Berentés Éva PhD: Mindenható gyermekkor könyv

Online ár:

6 792 Ft

Eredeti ár: 7 990 Ft

Dr. Máté Gábor: A test lázadása könyv

Online ár:

3 825 Ft

Eredeti ár: 4 499 Ft

Grecsó Krisztián: Lányos apa könyv

Online ár:

4 250 Ft

Eredeti ár: 4 999 Ft

Valérie Perrin: Másodvirágzás e-Könyv
e-Könyv

Másodvirágzás

Violette egy francia kisváros temetőgondnoka. Férje tizenkilenc éve eltűnt az életéből, de a nő nem kerestette, hiszen már rég nem volt mit mondaniuk egymásnak. A férfi minden nap felpattant a moto...

Online ár:

3 999 Ft

Jussi Adler-Olsen: Nátrium-klorid e-Könyv

Online ár:

2 990 Ft

Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak e-Könyv

Online ár:

2 390 Ft

Paolo Cognetti: Nyolc hegy e-Könyv

Online ár:

1 990 Ft

További információk:

Bistey Attila PR-koordinátor
Libri-Bookline Zrt.
bistey.attila@libribookline.com
Mobil: +36 70 285 0554

Bookline bemutatja: Top 50 és Top 10 – a magyar olvasók kedvencei
Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top 50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top 10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.

A toplistákról
A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

a Bookline havi sikerlistájáról bővebben

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára