2022 szeptember

Újdonságok a láthatáron

Az év utolsó három hónapjában egyre több új könyv jelenik meg. A szeptember a sikerkönyvek tekintetében némi eklektikát mutat. Még velünk vannak a nyár kedvencei – a romantikus történetek –, de már megjelennek a hidegebb időszak kedvelt olvasmányai is: az önismereti könyvek, a szépirodalmi alkotások és érzékelhető a gyerekirodalom térnyerése is.

A Bookline szeptemberi sikerlistájának első helyén ritkán találhatók gazdasági kérdésekkel foglalkozó írások, szeptemberben rendhagyó módon mégis egy ilyen alkotás lett a legolvasottabb. Kertész Balázs Közgazdaságtan lelkes amatőröknek - Avagy miért nem működik a kapitalizmus Magyarországon? című könyve minden bizonnyal azért tudta elérni ezt a kiemelkedő eredményt, mert közérthetően és szórakoztatóan szól olyan fontos kérdésekről, mint hogy mikor jó ötlet az árstop, mitől nő az infláció, mi egy nemzeti bank szerepe, hogyan követik egymást a válságok. Második lett a sikerkönyvek listáján a nyár és az elmúlt hónap egyik legkeresettebb könyve, az Ahol a folyami rákok énekelnek. A titokzatos lápi lány története világszerte több mint 12 millió olvasót nyűgözött le, a könyvből készült filmet is kiemelt érdeklődés övezi. A sikerlista harmadik helyén ugyancsak egy nemzetközi sikerkönyv áll, Valérie Perrin Másodvirágzás című könyve, az utóbbi évek legnagyobb példányszámban elkelt francia regénye, számos irodalmi díjat nyertese, ami azt a kérdést járja körül, hogy vajon túl lehet-e lépni a legmélyebb fájdalmon, lehet-e újrakezdeni az életet?

Ahogy júliusban, úgy augusztusban is Delia Owens, Dr. Máté Gábor, valamint Jean Raspail alkotása szerepel az első három helyen. Júliusban . Dr. Máté Gábor A test lázadása című írása a második helyet szerezte meg, augusztusban azonban már ez a kötet szerepel az élen. A Kanadában élő magyar származású orvos-író könyvében kutatásain, valamint saját tapasztalatain keresztül nemcsak bemutatja a stresszbetegséget, de segítséget ad az állandósult feszültség csökkentéséhez. A sikerlista második helyét ezúttal . Delia Owens Ahol a folyami rákok énekelnek című kötete szerezte meg. A fordulatos krimiként, érzékeny fejlődésregényként, valamint a vadon és az emberi lélek természetrajzaként is jellemezhető történet világszerte több mint 12 millió példányban kelt el, idén augusztusban pedig már filmen is találkozhatunk a sikermű szereplőivel. A harmadik legkeresettebb könyv . Jean Raspail Szentek Tábora című írása lett, a francia író és világutazó regénye először 1973-ban jelent meg, középpontjában a modernkori népvándorlás áll, és azon művek táborát erősíti, amik fontos társadalmi eseményeket vetítenek elő.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az önismereti alkotások, a Bookline legújabb listáján most egyszerre találhatók meg az elmúlt nyarak legnépszerűbb írásai, úgymint Orvos-Tóth Noémi, Edith Éva Eger, vagy Dr. Máté Gábor könyvei, de már megjelentek azok az újdonságok is, amik a következő hónapok keresett pszichológia témájú könyvei lehetnek. Ilyen például Lukács Liza Ne cipeld tovább! , Nicole LePera Hogyan dolgozz magadon, valamint Stephens-Sarlós Erzsébet könyve. Szerették az olvasók a friss megjelenésű kortárs magyar irodalmi alkotásokat, a szeptemberben Visky András és Gurubi Ágnes ért el kiemelkedő eredményt. Visky András Kitelepítés című művében saját családja kitelepítésének megrendítő történetét tárja elénk, Gurubi Ágnes huszonkettedik helyen álló Másik isten című kötete a hagyományos próza szabályait felrúgva, a boldogság soha véget nem érő kereséséről szól.

A mindig népszerű gyerek és ifjúsági könyvek közül érdemes kiemelni Holly Jackoson Jó kislányok, rossz viszonyok című könyvét, ami rendhagyó módon egy tinédzsereknek szánt krimi, legalább annyi izgalmat tartogatva a fiatalok számára, mint a szerző első sikerkönyve a Jó kislányok kézikönyve. Kiemelkedő népszerűségnek örvend Bosnyák Viktória A Sirály a király? című könyve, ami sok-sok-sok kisiskolás könyvespolcán megtalálható, és aminek segítségével meséken keresztül tanulhatják meg a gyerekek a LY-os szavakat. A szerző legújabb alkotása is a mesét használja fel a tanításra, a rejtélyes Tündérboszorkány történet mellé munkafüzet is készült.

A következő hónapok minden bizonnyal sok könyvújdonságot tartogatnak az olvasás szerelmeseinek, megerősíthetik pozíciójukat az önismeretei alkotások, hamarosan megjelennek a legújabb szépirodalmi művek, a karácsony közeledtével pedig előtérbe kerülnek majd a gyerekkönyvek is. A sütés-főzésre koncentrálva érkeznek a szakácskönyvek, a könyvespiaci trendek alapján pedig majd a pukkadásig telt időszak után a testi, lelki egészséget hirdető írások lesznek a fókuszban.

Kertész Balázs: Közgazdaságtan lelkes amatőröknek könyv
könyv

Közgazdaságtan lelkes amatőröknek - Avagy miért nem működik a kapitalizmus Magyarországon?

Mire jók a közgazdászok? Hogyan alakult ki a gazdasági világrend, amelyben élünk? Mitől lesz értékes egy áru? Miért fizetünk annyit érte, amennyit? Mi a fene az az extraprofit? Mikor jó ötlet az ár...

Online ár:

3 655 Ft

Eredeti ár: 4 299 Ft

Valérie Perrin: Másodvirágzás könyv

Online ár:

5 100 Ft

Eredeti ár: 5 999 Ft

Dr. Máté Gábor: A test lázadása könyv

Online ár:

3 825 Ft

Eredeti ár: 4 499 Ft

Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek e-Könyv
e-Könyv

Ahol a folyami rákok énekelnek

„Titkot legjobban a kagylóhéjak tudnak tartani.” Delia Owens regénye Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik az 1950-es és ’60-as években. A történet főhőse a lápvidéken sorsá...

Online ár:

2 590 Ft

Pogátsa Zoltán: A globális elit e-Könyv

Online ár:

2 490 Ft

Guillaume Musso: Visszajövök érted e-Könyv

Online ár:

2 799 Ft

Paula Hawkins: Vakfolt e-Könyv

Online ár:

1 990 Ft

További információk:

Bistey Attila PR-koordinátor
Libri-Bookline Zrt.
bistey.attila@libribookline.com
Mobil: +36 70 285 0554

Bookline bemutatja: Top 50 és Top 10 – a magyar olvasók kedvencei
Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top 50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top 10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.

A toplistákról
A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

Top50 könyv táblázat letöltése

Top10 e-könyv táblázat letöltése

a Bookline havi sikerlistájáról bővebben

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára