2022. június

Náray Tamás új regénye lett június legkeresettebb könyve, Dr. Máté Gábor mindegyik kötete felkerült a Bookline sikerlistájára

A Bookline júniusi sikerlistájának első helyét Náray Tamás legújabb könyve, az Anyám szerint foglalja el. A Spanyolországban élő író, divattervező, festőművész személyes hangvételű, szókimondó kötetében olyan – visszatérő módon édesanyjához kapcsolódó - családi történeteket és eseményeket tár az olvasók elé, melyek a mai napig meghatározzák életét. A lista második helyén Karády Anna A füredi gyermek című kötete áll. A szerző első alkotását 2021-ben jelent meg: a Füredi lány hamar nagy népszerű lett az olvasók körében. A füredi gyermek az azóta sorozattá bővült történet lezáró fejezete, melyben Karády Anna visszarepít bennünket Balatonfüredre, és még több részletet tudhatunk meg a főszereplő Almássy Anna életéről. A hónapban a sikerlista harmadik helyét Dr. Máté Gábor szerezte meg A test lázadása című munkájával. A Kanadában élő magyar származású orvos-író könyvében kutatásain, valamint saját tapasztalatain keresztül mutatja be stressz betegséget és egyúttal segítséget kíván nyújtani az állandósult feszültség csökkentésében. Azonban nem csak A test lázadását övezi nagyfokú érdeklődés: Dr. Máté Gábor mind a négy eddig megjelent könyve szerepel a Bookline tizenöt legkeresettebb alkotása között.

A szépirodalmi és szórakoztató címek közül júniusban népszerűek voltak a kortárs magyar szerzők könyvei, a romantikus történetek, valamint több ifjúsági regény is. Továbbra is sokan keresik Nádas Péter Rémtörténetek című művét. A Kossuth-díjas író legújabb regénye egy vízparti település hétköznapi világába repíti az olvasót. A néhány napot átfogó cselekményben az elesettség, kiszolgáltatottság, függőség és az erőszak újabb és újabb változatait ismerjük meg, amelyeket a szenvedők a saját egyetlenéletükként érzékelnek. Nádas Péter hetedik helyen lévő alkotását Tóth Krisztina legújabb írása követi. A majom szeme című regényben – ahogy az a fülszövegben olvasható – egymást épp csak súroló életek tárulnak fel: nők és férfiak, feleségek és férjek, anyák és apák történetei, melyekkel párhuzamosan a hatalom és gépezete a múlt eltemetésén munkálkodik szakadatlanul.

Sokan forgatták Mörk Leonóra Asszonyom, édes úrnőm című könyvét, amely az 15. századi Prágába repíti az olvasót. Középpontjában az újabb változás előtt álló Európa áll, valamint egy fiatal lány, aki az igaz szerelmet keresi. Romantikus olvasmánnyal szerepel két New York Times Bestseller szerző is a Bookline sikerlistáján. Jennifer Probst Egy nyár Itáliában című alkotása a Booklist szerint „Igazi kikapcsolódás családi drámákkal, csodálatos környezetben, csipetnyi romantikával fűszerezve”. Elena Armas Spanyol szerelmi átverés című könyvének középpontjában pedig egy fiatal egyedülálló lány, Catalina áll, akinek négy hete van arra, hogy találjon valakit, aki hajlandó átrepülni vele Európába, illetve végig úgy tenni, mintha együtt lennének. Idegesítő kollégája vállalkozik a feladatra, viszont a vele töltött idő alatt a főszereplő rájön, hogy a férfi talán nem is olyan szörnyű, mint amilyennek munkahelyén elkönyvelte.

A gyerek- és ifjúsági könyvek közül a legelőkelőbb helyet Adam Silvera Mindketten meghalnak a végéncímű kötete szerezte meg. A könyv sikerét mutatja, hogy a TikTokon több mint 74 millió bejegyzés szól róla, valamint felkerült The New York Times sikerlistájára is. A Mindketten meghalnak a végén legfőbb üzenete, hogy „halál nélkül nincs élet, veszteség nélkül nincs szeretet - és egyetlen nap alatt is megváltoztathatjuk az egész világunkat.” Sok fiatal érdeklődött Jenny Han könyvei iránt is. A huszadik helyet szerezte meg a Nyár trilógia első része, a folytatás pedig a huszonhatodik helyen végzett. Bár A nyár, amikor megszépültem című kezdő kötetben a főszereplő Belly-n keresztül megismerünk egy nyaranta összeverbuválódó társaságot és felcsillan a remény a szerelemre is, a Nincs nyár nélküled címmel kiadott folytatásban egy kellemetlen fordulat miatt Belly mégsem a megszokott társasággal, hanem otthon tölti a nyarat. Izgalmakból persze ebben a kötetben sincs hiány, sőt!

Náray Tamás: Anyám szerint könyv
könyv

Anyám szerint

Kicsoda valójában Náray Tamás? Itthon és külföldön elismert divattervező, festőművész, író, Spanyolországban élő világpolgár vagy debreceni lokálpatrióta? Netán mindez egy személyben? Erre a kérdés...

Online ár:

4 505 Ft

Eredeti ár: 5 299 Ft

Karády Anna: A füredi gyermek könyv

Online ár:

5 100 Ft

Eredeti ár: 5 999 Ft

Dr. Máté Gábor: A test lázadása könyv

Online ár:

3 825 Ft

Eredeti ár: 4 499 Ft

Borsa Brown: Párban Nápolyban könyv

Online ár:

4 250 Ft

Eredeti ár: 4 999 Ft

Náray Tamás: Anyám szerint e-Könyv
e-Könyv

Anyám szerint

Kicsoda valójában Náray Tamás? Itthon és külföldön elismert divattervező, festőművész, író, Spanyolországban élő világpolgár vagy debreceni lokálpatrióta? Netán mindez egy személyben? Erre a kérdés...

Online ár:

3 499 Ft

Szentesi Éva: Merkúr a retrográdban e-Könyv

Online ár:

2 799 Ft

Tóth Krisztina: A majom szeme e-Könyv

Online ár:

3 099 Ft

Bookline bemutatja: Top 50 és Top 10 – a magyar olvasók kedvencei

Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top 50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top 10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.

A toplistákról

A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára