2021 szeptember

Újdonságok a főszerepben

Az elmúlt hónapokban számos olyan új könyv jelent meg, melyeket az olvasóközönség is nagy érdeklődéssel fogadott. Ezt jól tükrözi a Bookline szeptemberi sikerlistája is, ugyanis az ötven legkeresettebb könyv jelentős része újonnan megjelent alkotás, ezek közül válogattunk most. Náray Tamás legújabb regénye már a megjelenés hetén a legkeresettebb mű lett, Kőhalmi Zoltán új könyvét továbbra is szívesen forgatják az olvasók, és a Lány a vonaton szerzőjének új alkotása is sokakat érdekelt.

A Bookline sikerlistájának első helyét szeptemberben Náray Tamás Volt egyszer egy varrodám című könyve szerezte meg. Az utolsó reggel Párizsban című könyv megjelenése után sokan várták a főszereplő Dárnay Dávid történetének folytatását. A „valóságos regényben” Náray Tamás saját emlékeiből kiindulva azt a kérdést járja körül, hogy vajon „meddig érdemes kompromisszumok nélkül harcolni önmagunkért”. A lista második helyén Kőhalmi Zoltán Karinthy-díjas humorista Az utolsó 450 év című regényének középéppontjában egy macimézes flakon és a hozzá tartozó kupak áll, amely lebomlása során szemtanúja annak, hogyan fulladunk bele a saját magunk teremtette szeméthalomba. Kőhalmi Zoltán humoros, de egyben komoly kérdéseket boncolgató írását Paula Hawkins Lassan izzó tűz című krimije követi a Bookline sikerlistáján. A harmadik helyet megszerző könyvben egy előítéletektől szenvedő lány történetét olvashatjuk, aki egy gyilkosság során rosszkor volt rossz helyen, így – mivel környezete forrófejűnek és különcnek tartja – rá terelődik a gyanú.

Paula Hawkins bűnügyi regénye mellett több, hasonlóan izgalmas krimit találunk a Bookline sikerlistáján. Az egyik ilyen Jo Nesbø A féltékenység-szakértő és más történetek című novelláskötete, amely hét átlagos ember történetén keresztül foglalkozik a féltékenységgel. Guillaume Musso legújabb, Regényélet című könyve egy nyilvánosságtól elzárkózó írónő történetét mutatja be, aki életmódjának köszönhetően az írás közben kitalált világ és a valóság között ingázik, részben ennek lesz következménye lánya eltűnése is. Jo Nesbø és Guillaume Musso írása mellett sokan forgatták Agatha Christie önéletrajzi könyvét is. A krimi koronázatlan királynőjének tartott írónő élete során közel 80 detektívtörténetet jegyzett, sokak szerint mégis az Életem című írása az egyik legjobb könyve, amelyből nemcsak életét ismerhetjük meg, de megtudhatjuk azt is, hogy milyen forrásokat használt fel főhőseinek megalkotása során.

Szeptemberben az olvasóközönség nagy érdeklődést mutatott a hazai kortárs irodalom legújabb alkotásai iránt is. Előkelő helyen áll Simon Márton Éjszaka a konyhában veled akartam beszélgetni című legújabb verseskötete, amelynek keretét a járvány által beszűkült élettér adja, éppen ezért a kötetben található versek –Dunajcsik Tamás szavaival élve – rendkívül intimek, olykor zavarba ejtőek. Sokan választották Vámos Miklós Igen - (élni, olvasni, írni) , valamint Háy János Mamikám című könyveit is. Míg a József Attila-díjas író és forgatókönyvíró Vámos Miklós elbeszélésében az élet, az olvasás és az írás köré gyűjtött tapasztalatait, gondolatait és megfigyeléseit tárja az olvasók elé, addig Háy János regényében a mai magyarországi falvak mindennapjait igyekszik bemutatni, olyan sorsokat, melyekről „ugyan beszél a sajtó, ám a valódi szereplőket igazából soha nem képes megszólaltatni”.

Két olyan alkotás is szerepel a Bookline sikerlistáján, amiket jól ismerünk, történetüket most megfilmesítve is élvezhetjük. Füst Milán A feleségem története című könyve, amelynek egy holland hajóskapitány és egy francia nő gyötrelmes kapcsolatának magasságait és mélységeit mutatja be, a másik pedig Szabó Győző Toxikoma című írása, amely a színész szerhasználóként megélt tíz évét mutatja be.

A gyereknevelési és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el 2014-ben a Bookline gyerekkönyvajánló programját, mely a szülőknek segít a választásban. A Szívünk rajta független szakértői matricával jelölik meg a minőségi újdonságokat, s ezek közül minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást is. Októberben a választás Kiss Judit Ágnes A csodabogár című könyvére esett, amit a program egyik zsűritagja, Magyarosi Éva képzőművész, animációs rendező így mutatott be: "A főszereplő – Zsófi – születési rendellenességgel élő tanuló helyzete cseppet sem egyszerű. Ez leginkább nem is rajta múlik, hanem az őt körülvevő világon, amibe kétségbeesetten igyekszik beilleszkedni. A könyv kitűnő beszélgetésindító lehetne az iskolában, és segíthetne feldolgozni, enyhíteni a kirekesztettség érzését.”

Szívünk rajta 2021 szeptember

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím Kategória
Móra Könyvkiadó Kiss Judit Ágnes A csodabogár 7-10 éveseknek
Cerkabella Magdalena Hai Rémálmok kisboltja - Az elveszett fogsor 7-10 évesek
Vivandra Tania del Rio 13. Warren és a suttogó erdő 10-14 évesek
Könyvmolyképző Erin Hunter Bátorfölde 1. – Megtört büszkeség 10-14 évesek
Manó könyvek - 20 rendkívüli feltaláló, aki megváltoztatta a világot 10-14 évesek
Napraforgó - Easy Reading: Level 2 - Squirt the Firedragon 7-10 évesek
Náray Tamás: Volt egyszer egy varrodám könyv
könyv

Volt egyszer egy varrodám - ...a valóságos regény folytatódik

„Másokról sohasem beszéltünk. A véleményünket családi körben vitattuk meg. Arra kértek, ne alkossak mindenről véleményt. Vegyem számításba, hogy az én szemszögem csak egyetlen csepp a nézőpontok te...

Online ár:

5 525 Ft

Eredeti ár: 6 499 Ft

Kőhalmi Zoltán: Az utolsó 450 év könyv

Online ár:

3 400 Ft

Eredeti ár: 3 999 Ft

Paula Hawkins: Lassan izzó tűz könyv

Online ár:

3 987 Ft

Eredeti ár: 4 690 Ft

Akciós ár:

4 792 Ft

Online ár: 5 092 Ft

Eredeti ár: 5 990 Ft

Jo Nesbo: A féltékenység-szakértő és más történetek e-Könyv
e-Könyv

A féltékenység-szakértő és más történetek

Egy fiatal nő az ablaknak fordulva zokog magában a repülőgép első osztályán. Egy író a színpad mellett várakozik, hogy kilépjen a reflektorfénybe. Egy kukás másnaposan indul dolgozni. Egy taxisofőr...

Online ár:

2 790 Ft

Náray Tamás: Volt egyszer egy varrodám e-Könyv

Online ár:

4 299 Ft

Kőhalmi Zoltán: Az utolsó 450 év e-Könyv

Online ár:

2 599 Ft

Szabó Győző: Toxikoma e-Könyv

Online ár:

1 990 Ft

Bookline bemutatja: Top 50 és Top 10 – a magyar olvasók kedvencei

Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top 50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top 10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.

A toplistákról

A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

Szívünk rajta

Havonta frissen ajánlott könyvlistával rukkol elő a Bookline Könyváruház és az UNICEF Magyar Bizottság együttműködésében megvalósuló „Szívünk rajta” program, ami szülőknek és gyerekeknek igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy könnyebben eligazodjanak a gyerekkönyvek között. Célja, hogy azok a könyvek, amik a gyerekek könyvespolcaira kerülnek, valódi élményt nyújtsanak, és igazi értéket képviseljenek.
www.szivunkrajta.hu

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára