2021 május

Sokszínű olvasmányok

A Bookline májusi sikerlistája azt mutatja meg, hogy mennyire sokszínű az olvasóközönség. Ezt a változatosságot példázza a három legkeresettebb alkotás is. A sikerlista első helyén Leiner Laura Higgy nekem című ifjúsági regénye áll, a második helyen Richard Osman krimije A csütörtöki nyomozóklub szerepel, a dobogó harmadik helyét pedig G. Fodor Gábor szerezte meg Az Orbán-szabály című írásával.

Leiner Laura a kamaszok egyik kedvelt írója, legújabb könyve, a Higgy nekem is egy igazi ifjúsági olvasmány, amely az Iskolák versenye című trilógia második része. Ahogy az első részben, itt is az Iskolák Országos Versenye áll a történet középpontjában, amely további izgalmakat, humort és fordulatokat – igazi kamasz életérzést ígér olvasóinak. A lista második helyén Richard Osman A csütörtöki nyomozóklub című nagy sikerű krimije áll. Osman regényében négy barát rendkívüli történetét követhetjük nyomon, akik minden csütörtökön egy békés nyugdíjasotthonban ülnek össze azért, hogy megoldatlan gyilkosságokról beszélgessenek. De amikor kegyetlen gyilkosság történik a saját otthonukban, a csütörtöki klub hirtelen tényleges nyomozásba fordul. A Bookline sikerlistájának harmadik helyét G. Fodor Gábor Az Orbán-szabály című írása szerezte meg. A műben a szerző szempontjából ismerhetjük meg Orbán Viktor politikai tevékenységének elmúlt tíz évét. G. Fodor Gábor írásában arra a következtetésre jut, hogy a jelenlegi kormány és a miniszterelnök legfőbb szabálya, hogy „a csapatkapitány erejét a csapata adja”.

Kortárs magyar írók ritkán szerepelnek a Bookline havonta megjelenő toplistáin. Májusba - viszont - több kortárs szerző nevével is találkozhatunk. Bereményi Géza Magyar Copperfield című életrajzi írásában a Kossuth-díjas – és immáron Libri irodalmi díjas – művész gyermek- és ifjúkorába nyerhetünk betekintést, ahol megismerhetjük életének meghatározó figuráit és találkozásait. Závada Péter is egy különleges utazásra hívja az olvasót. Gondoskodás című verseskötetében az olvasó elé kerülnek a régi korok emlékei, a városi környezet, de a különböző természeti és építészeti objektumok is. Simon Márton most szerkesztőként került fel a Bookline toplistájára. A népszerű költő 99 magyar verset válogatott össze egy kötetbe azzal a céllal, hogy megmutassa, mennyire sokszínű a magyar költészet.

A kortárs magyar irodalom mellett keresett olvasmányok voltak a tudományos-ismeretterjestő írások is. Yuval Noah Harari Sapiens című könyvében 383 oldalban ad összefoglalást arról, hogyan váltunk jelentéktelen majmokból a világ uraivá. Tilesch György, Omar Hatamleh Mesterséges és intelligencia című könyvében pedig az emberiség egyik nagy vívmányát, a mesterséges intelligenciát és annak határait mutatja meg az olvasók számára.

Az utóbbi években megfigyelhető, hogy egyre több szülő érdeklődik a minőségi gyereknevelési- és mesekönyvek iránt, így a Bookline toplistáin is egyre több ilyen olvasmány szerepel. Nagy népszerűségnek örvend Kim John Payne két könyve (Magunkat neveljük; Melegszívű fegyelmezés) is. Ezekben a világhírű gyermekpszichológus arról ír, hogy a gyerek nevelése során a szülőnek önmagát is érdemes nevelnie, emellett gyakorlati tanácsokat is igyekszik átadni arról, hogyan találjuk meg az egyensúlyt a szabályok és a szabadság között.

A Bookline saját gyerekkönyvajánló programjában még több kiváló gyerekkönyvet találhatunk. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást: májusban a program szakmai zsűrije Erna Sassen Egy indián, mint te meg én című könyvét választotta. A könyvről Kádár Annamária – a hónap felnőtt zsűrije – így nyilatkozott: "Engem ez a könyv visszarepített a gyerekkoromba. Erna Sassen bebizonyítja, hogy igenis lehet mesélni arról, amit az ember még maga sem ért. Ez a könyv igazi gyöngyszem, szívet melengető élmény gyerekeknek és felnőtteknek is!"

Szívünk rajta 2021 május

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím Kategória
Pozsonyi Pagony Erna Sassen Egy indián, mint te meg én 7-10 éveseknek
Cerkabella Magdalena Hai Rémálmok kisboltja 7-10 éveseknek
Cor Leonis Denis Bukin Kémtanoda 12 éves kortól
Könyvmolyképző Kate Pankhurst A szellemmalac esete 6-10 éveseknek
Leiner Laura: Higgy nekem könyv
könyv

Higgy nekem - II. trilógia - Iskolák versenye második kötet

Már ötödik napja tart az IOV, és a címvédő piros csapat még mindig versenyben van, méghozzá nem is akárhogy; a résztvevők és szervezők is őket tartják az egyik legesélyesebbnek a győzelemre. Az ...

Online ár:

3 910 Ft

Eredeti ár: 4 599 Ft

Richard Osman: A csütörtöki nyomozóklub könyv

Online ár:

4 233 Ft

Eredeti ár: 4 980 Ft

Stefan Ahnhem: A halálos X e-Könyv
e-Könyv

A halálos X

Egy kora nyári este egy gumicsónak fut ki a Helsingborg melletti kikötőből, benne egy férfi, a hátán keresztbe vetett kard. A kocka világosan tudtára adta, mi a küldetése: valakinek meg kell halnia...

Online ár:

2 790 Ft

Leiner Laura: Higgy nekem e-Könyv

Online ár:

2 849 Ft

Bridget Collins: A könyvkötő e-Könyv

Online ár:

2 990 Ft

Edith Eva Eger: A döntés e-Könyv

Online ár:

3 299 Ft

Bookline bemutatja: Top 50 és Top 10 – a magyar olvasók kedvencei

Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top 50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top 10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.

A toplistákról

A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

Szívünk rajta

Havonta frissen ajánlott könyvlistával rukkol elő a Bookline Könyváruház és az UNICEF Magyar Bizottság együttműködésében megvalósuló „Szívünk rajta” program, ami szülőknek és gyerekeknek igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy könnyebben eligazodjanak a gyerekkönyvek között. Célja, hogy azok a könyvek, amik a gyerekek könyvespolcaira kerülnek, valódi élményt nyújtsanak, és igazi értéket képviseljenek.
www.szivunkrajta.hu

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára