2019 október

Olvasással a melankólia ellen

Nem csak az izgalmas történeteket kerestük októberben, a Bookline havi sikerlistája szerint a szépirodalom mellett sokan olvastunk tudatosabb életmódra buzdító írásokat, és felkerült a sikerlistára a közelmúltban meghalt Vekerdy Tamás több kötete is. Az előző havi sikerlista élére az egyik leghumorosabb magyar regénye került, amit a hazai pszichológia egyik legismertebb alakjának sikerkönyve követett, a dobogó utolsó helyét pedig egy francia szerző utópiája érdemelte ki.

Bödőcs Tibor Libri irodalmi közönségdíjas paródiakötete után egy regénnyel folytatja írói munkásságát. A Meg se kínáltalak rövid fejezeteiből kirajzolódik előttünk a magyar valóság a Kádár kortól egészen napjainkig. Bödőcs pedig egyszerre ríkat és nevettet meg minket második könyvével.
Orvos-Tóth Noémi sikerkönyve közel egy éve meghatározó szereplője a Bookline havi sikerlistáinak. Az Örökölt sors iránti folyamatos érdeklődés nem meglepő, hiszen a könyv témája bár örökérvényű, és mindnyájunkat érinti, ilyen közérthetően még nem írta le senki. A szerző szerint problémáinkra a megoldás sokszor családjaink múltjában rejlik, ezért könyvében végigvezet minket egy transzgenerációs önismereti úton, hogy felismerjük és helyrehozhassuk a múltból megörökölt negatív viselkedési mintákat. A harmadik helyre Laurent Obertone Gerilla – Franciaország végnapjai című könyve került, amiben a szerző egy fiktív polgárháború történetét mutatja be.

Októberben sokan olvastak szépirodalmi írásokat, köztük Elena Ferrante frissen megjelent könyve is számot tarthatott az olvasók érdeklődésére. Anonimitását máig megtartó szerző Az elvesztett gyerekek története című kötetével zárja a Nápolyi regények sorozatát.
Michel Houellebecq legfrissebb regényében nem mást, mint a francia mezőgazdaságot mutatja be egy depresszióval küzdő agronómus történetén keresztül. A Szerotonin főhőse elvesztett szerelmét keresve Normandiába költözik, ahol szembesül a helyi sajttermelők nehéz helyzetével, ami szépen lassan kezelhetetlenné válik.Kőhalmi Zoltán paródiakötetét óriási érdeklődéssel fogadta a nagyközönség. A férfi, aki megölte a férfit, aki megölt egy férfit szövege azokat is megnevetteti, akik sohasem olvastak skandináv krimit, hiszen a szerző több könyves műfajt is célkeresztbe vesz, sőt még a könyvkiadás világát is görbe tükrön keresztül mutatja be.

Az előző hónapban sokan olvastunk tudatosabb életmódra ösztönző könyveket. Lakatos Péter és Sáfrán Mihály szerzőpáros kötete, a Legyél te is biohacker! célja, hogy megismertesse velünk azokat a módszereket, tapasztalatokat és szakmai titkokat, amik segítségével hosszú, boldog és egészséges életet élhetünk.
Mezei Elmira és Bartha Ákos Alacsony FODMAP-étrend című könyvükben pedig megvizsgálják mindennapi táplálékainkat, és rávilágítanak az egyes betegségek és a táplálkozás összefüggéseire.

Vekerdy Tamás gyermekpszichológus október 9-én, nyolcvannégy éves korában hunyt el. A Bookline sikerlistájára Jól szeretni - Tudod-e, hogy milyen a gyereked?, Érzelmi biztonság - Mit kell(ene) tudnunk a gyerekekről és magunkról illetve a Belső Szabadság című írásai is felkerültek.

A gyereknevelési és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el négy évvel ezelőtt a Bookline a Szívünk rajta gyerekkönyvajánló programot, így könnyítve meg a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást, ami novemberben a program szakmai és gyerekzsűrije szerint is Jean-Claude Mourlevat Jakabak című könyve lett. A szakmai csapat részéről Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakértő szerint: „Ez a könyv a kamaszkor határán egy olyan tökéletes olvasnivaló, ami izgulásra, szomorkodásra, drukkolásra és önkéntelen hangos felnevetésekre egyaránt alkalmas.”

Szívünk rajta

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím
VIVANDRA KFT Jean-Claude Mourlevat Jakabak
MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT Terri Libenson Láthatatlan Emmie
NAPHEGY KIADÓ Sylvie Misslin, Amandine Piu Hahó, királyfi! Merre vagy?
SCOLAR KIADÓ Anna Claybourne Csodálatos evolúció - A földi kialakulása és fejlődése
KOLIBRI GYEREKKÖNYVKIADÓ KFT Sam Copeland Kicsi Charlie csirke lesz
HARMAT KIADÓI ALAPÍTVÁNY C. S. Lewis Narnia krónikái
Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak - keménytáblás könyv
könyv

Meg se kínáltak - keménytáblás

"Az elesett magyar vidék féltérdre emelkedik a kocsma padlójáról, visszamászik a bárszékre, és mesélni kezd Gyöngyinek a pultnál. Elmeséli az életét. Elmondja, milyen volt dolgozni odakint, milyen ...

 

Előjegyezhető

Mezei Elmira, Bartha Ákos: Alacsony FODMAP-étrend könyv

Online ár:

5 100 Ft

Eredeti ár: 5 999 Ft

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak e-Könyv
e-Könyv

Meg se kínáltak

„Az elesett magyar vidék féltérdre emelkedik a kocsma padlójáról, visszamászik a bárszékre, és mesélni kezd Gyöngyinek a pultnál. Elmeséli az életét. Elmondja, milyen volt dolgozni odakint, milyen ...

Online ár:

2 290 Ft

David Lagercrantz: A lány, aki kétszer élt e-Könyv

Online ár:

2 390 Ft

Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt: Egyetlen igazság e-Könyv

Online ár:

2 390 Ft

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára