2019 április

Folyamatosan keressük az újdonságokat

Nagy mozgások voltak a Bookline sikerlistáján. Változott az első három helyezett és több mint 30 új szereplő került fel a legkeresettebb könyvek listájára, aminek tematikáját továbbra is a romantika és az önkutatás uralta.

Orvos-Tóth Noémi pszichológiai írása már hónapok óta előkelő helyezést ér el a Bookline sikerlistáján. Az Örökölt sors szerzőjének állítása szerint frusztrációink okait családunk múltjában kell keresni. D. Tóth Kriszta első regénye, a Jöttem, hadd lássalak 2013-ban sikerkönyvként debütált. A kötetet a szerző édesanyjának élete inspirálta, ezáltal egy hihetetlenül személyes vallomást olvashatunk. A harmadik helyet méltán kiérdemlő Maffiózók mackónadrágban szerzője, Dezső András pedig minden részletre kiterjedő alapossággal mutatja be a magyarországi szervezett bűnözés kialakulását és mai állapotát.

Vannak olyan szerzők, akik több helyezéssel is büszkélkedhetnek. Ilyen napjaink egyik legnépszerűbb romantikus bestsellerszerzője, Jojo Moyes. Az Álmok nyomában és a frissen megjelent Mióta megszerettelek is a húsz legolvasottabb könyv között szerepel. Az előző havi listához képest óriásit ugrott Anna Todd könyve, a Miután összecsaptunk, amely a harminckettedik helyről a kilencedikre került, és amit közvetlenül a szerző másik könyve, a Miután követ. Noah Harari is több könyvvel lett sikeres, a szerző a Sapiens-ben összefoglalja, hogy miként váltak az emberek a világ uraivá, a 21 lecke a 21. századra című könyvében pedig a jelenre és az emberi társadalmak jövőjére koncentrál.

Habár Grecsó Krisztián Verája visszaesett a nyomtatott Top50-es listán, az e-bookos olvasottság tekintetében még mindig az élen áll. Spiró György új humoreszkgyűjteménye, az Egyéni javaslat a tizenegyedik helyen nyitott, a könyvben a szerző korunk abszurditásait dolgozza fel. Karl Ove Knausgardnek Harcom című hatkötetes regényfolyamából Norvégiában közel félmillió példányt adtak el, és huszonkét nyelvre fordították le. A Halál a sorozat első műve, amelyben a szerző saját gyerekkoráról és apja életéről ír.
Áprilisban viszont nem csak a fikció foglalkoztatta az olvasókat. Az Anyasors arra keresi a választ, hogy milyen anyának lenni Magyarországon. Hadas Krisztina tizenegy különböző élethelyzetben lévő női sorsot mutat be. Barabási Albert-László Képlet című nagy sikerű műve már fél éve szerepel a sikerlistán. A Libri irodalmi díjak döntősének könyve tévképzeteket dönt meg bennünk, segítségével egyértelműbbé válnak olyan folyamatok, amik sikerre visznek egy feladatot, művészt, vagy akár sportolót.

A sikerlistán izgalmas gyerekkönyvekkel találkozunk. Berg Berg Judit könyvében, az Alma – A sötét birodalom szereplői rejtélyes események során egy idegen világba kerülnek. A Balatoni nyomozás pedig egy igazi kincskereső történet, amelyben Fiala Borcsa szereplői kutakodás közben szembe találjak magukat egy Balaton-parti bűnszövetkezettel.
A gyereknevelési és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el négy évvel ezelőtt a Bookline a Szívünk rajta gyerekkönyvajánló programot, így könnyítve meg a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást, ami áprilisban a program szakmai és gyerekzsűrije szerint a Szupermalac és Űrpatkány - Hősök leszünk című könyv lett. A szakmai csapat részéről Bánfi Csilla könyvtárpedagógia-tanár így vélekedett a könyvről: „Amiért a Segít kategóriába sorolnám, az a nagyon fontos mondanivalója, miszerint nem lehetsz más, mint aki vagy. Vállaljuk fel magunkat, belőlünk is, bárkiből lehet szuperhős. Csak higgyünk, merjünk!”

Szívünk rajta

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím
Móra Dóka Péter Szupermalac és Űrpatkány - Hősök leszünk
Kolibri Kiadó Stacia Deutsch Kód, csajok, satöbbi
Könyvmolyképző Kerstin Gier Fellegszálló
Könyvmolyképző Maude Gabrielson Lányok nagy divatkönyve
Pozsonyi Pagony Bojti Anna Éjszaka az állatkertben
Manó Könyvek Rippl Renáta Panka balerina lesz
Centrál Médiacsoport Zrt. Eoin Colfer, Andrew Donkin Illegál
TreeFa World Productions Kft. Miller-Ferjentsik Viola Fej és Szív
Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors könyv
könyv

Örökölt sors - Családi sebek és a gyógyulás útjai

Amikor elkezdjük kutatni elakadásaink, szorongásaink, elhibázott párkapcsolataink, ismétlődő kudarcaink okát, gyakran kiderül, hogy saját életünk történései nem adnak megfelelő magyarázatot. Ilyenk...

 

Előjegyezhető

Grecsó Krisztián: Vera könyv

Online ár:

3 825 Ft

Eredeti ár: 4 499 Ft

Grecsó Krisztián: Vera e-Könyv
e-Könyv

Vera

Szeged, 1980. Vera az általános iskola negyedik osztályába jár, jó tanuló, jó sportoló. A papa a honvédségen dolgozik, a mama meg minden nap várja őt tanítás után. De Vera biztonságosnak hitt élete...

Online ár:

2 599 Ft

Lee Child: Múlt idő e-Könyv

Online ár:

2 590 Ft

Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem e-Könyv

Online ár:

2 790 Ft

Cristina Alger: A bankár felesége e-Könyv

Online ár:

2 490 Ft

További információk:

Jávor Zsófia | pr manager | javor.zsofia@libribookline.com | +36 20 665 6458

Top50 könyv táblázat letöltése

Top10 e-könyv táblázat letöltése

a Bookline havi sikerlistájáról bővebben

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára