2019 január

Új év, új élet, új könyvek

A Bookline januári sikerlistájára 27 új megjelenésű könyv került. Ahogy azt az évkezdésnél megszoktuk, sokan mélyedtünk el az önismereti könyvekben, újult erővel vágtunk bele a rendrakásba, volt erőnk főzni és mesélni is. Az első helyen az Örökölt sors, második az indiai-kanadai költőnő verseskötete, harmadik Harari 110 napja a sikerlistán lévő kötete, a 21 lecke a 21. századra.

A lista első helyén szereplő Örökölt sors Orvos-Tóth Noémi könyve. A kötet állítása szerint ismétlődő kudarcaink okait gyakran nem önmagunkban kell keresni: érdemes szüleink, nagyszüleink vagy akár dédszüleink életébe is betekinteni. Felmenőink traumái ugyanis bennünk élnek tovább.
A második helyezett Tej és mézspan> kötet versek és prózai írások gyűjteménye a túlélésről, szerelemről, nőiség megéléséről.
Yuval Noah Harari három kötetével is fent van a legsikeresebb könyvek listáján, a dobogó harmadik fokára a 21 lecke a 21. századraspan> című könyve került fel ezúttal. A könyv fontos kérdéseket feszeget, azt kutatja, hogy vajon értjük-e még azt a világot, amiben élünk, és amit alkottunk?

Úgy tűnik a karácsonyi sütés-főzés és lakomázás nem vette el a kedvünket, hogy továbbra is finomakat főzzünk. Borbás Marcsi két szakácskönyve is fent a Bookline sikerlistáján. A Magyarország finomspan> című, érzelmekkel átszőtt új könyve egy gasztronómiai útikönyv a Sűrűjespan> pedig, ahogy címe is mutatja, 100 szívmelengető receptet tartalmaz, a szerző gasztronómiai utazásainak a legjavát, a sűrűjét.
Vrábel Krisztina könnyen elkészíthető receptjeit követve, egyszerűen beszerezhető alapanyagokból készíthetünk finom és egészséges étkeket. A 160 grammos szénhidrátdiétábanspan> szereplő receptek segítségével száműzhetjük a feldolgozott élelmiszereket és az adalékokat.
Nemcsak a főzésre, de a rendrakáshoz is volt kedvünk. Marie Kondo a rendteremtés nagyasszonya két könyvével is bekerült a sikerlistára. A Rend a lelke mindennekspan> és a Tiszta örömspan> bevezetnek minket a szerző csodálatos világába, ahol minden a helyére kerül, ahol megszabadulunk a felesleges tárgyaktól, amitől boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak lehetünk.

Szerencsére a karácsonyi gyerekkönyv dömping után januárban sem haboztunk új mesékkel elvarázsolni a gyerekeket. Harry Potter az új generációhoz ugyanúgy szól, mint megjelenésekor: most a Bölcsek kövespan> volt a legkeresettebb. Beck Andrea Titoktündérespan> újra hódít és a Ropi-sorozatspan> népszerűsége is töretlen, a 13. rész, a Hóháborúspan> volt az olvasók kedvence januárban. A gyerek-, gyereknevelési és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el négy évvel ezelőtt a Bookline a Szívünk rajta programját, hogy megkönnyítse a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást, ami decemberben a Szívünk rajta program szakmai és gyerekzsűrije szerint Molnár T. Eszter Kóbor szállóspan> című könyve lett. A szakmai csapat részéről Kádár Annamária méltatta a könyvet. „A könyv segítséget nyújt abban, hogyan lehet őszintén, de közben a mese varázslatos nyelvén érzékenyíteni a kiskamaszokat a hajléktalanság témájában.”

Szívünk rajta

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím
Pozsonyi Pagony Molnár T. Eszter A Kóbor szálló
Vivandra Kft Rofusz Kinga Otthon
Kolibri Gyermekkönykiadó Kft. Frank Schwieger Zeusz és bandája
Scolar Kiadó Aurélie Chien Chow Chine Gaston érzelmei - Féltékeny vagyok
Manó Könyvek Erwin Moser A macskakirály születésnapja
Scolar Kiadó David Whitney Kódolj!
Könyvmolyképző Kiadó Kft. Bodor Attila A tél menyasszonya

TOP50 könyv

TOP10 e-könyv

További információk:

Jávor Zsófia | pr manager | javor.zsofia@libribookline.com | +36 20 665 6458

Top50 könyv táblázat letöltése

Top10 e-könyv táblázat letöltése

a Bookline havi sikerlistájáról bővebben

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára