2018 november

Regénybe gubózva

A Bookline toplistáján már tükröződik az év végi könyvdömping, az ötvenes listán 29 vadonatúj szereplő tűnt fel. A november meghozta az olvasási kedvet és a szépirodalom térnyerését. Az első helyet, ahogy a pályán, úgy itt is Kimi Räikkönen szerezte meg, de rögtön utána következnek a regények, Kepes András és Náray Tamás tollából. És az ünnepi menü egyre többünket foglalkoztat.

Egy szigorú szabályrendszerű verseny és annak kevésbé szigorú, de annál izgalmasabb szereplőjéről szól az Ismeretlen Kimi Räikkönen. A Forma-1 világának egyik legismertebb és legnépszerűbb, de annál szűkszavúbb sztárját mutatja be az egyik legnagyszerűbb mai finn prózaíró, Kari Hotakainen, egy stílusával is magával ragadó irodalmi műben.
Kepes András a nagy sikerű Világkép után most újra regénnyel örvendeztette meg olvasóit. Az Istenek és emberek három magyar házaspár története, akik egy svájci luxusvillában rekednek és konfliktusaikban felsejlik napjaink emberének drámája. A szerző műve az e-könyvek között is az első helyet szerezte meg. Kepes regénye az e-könyvek között az első helyet szerezte meg.
A divattervezőként híressé vált Náray Tamás legújabb kötetében, a Zarah örökségében, Zarah és családjának története folytatódik,: Carla, az asszony nemrég megtalált unokája épp egy titkos küldetésre indul Dél-Amerikába a hódolójával, Yaakovval, hogy felkutassák a másik elveszett unokát, és kiderítsék, hogyan keveredhetett egy szövevényes bűntény kellős közepébe.

A világhírű hálózatkutató, Barabási Albert-László új könyvében, A képletben a siker egyetemes titkának nyomába ered, gyakorlati példákon át elemezve, miként lehetünk egyaránt elismertek a magánéletben és a munka világában.
Megjelenése óta az olvasók kedvence Yuval Noah Harari Sapiens című könyve, ami bemutatta hogyan válhatott egy négylábú emlős a Föld uralkodó fajává. A szerző Homo Deus című kötetében pedig közérthető, mégis minden részletre kiterjedő alapossággal mutatja be lehetséges jövőnket. Harari új, 21 lecke a 21. századra című kötete szintén a sikerlista szereplője.

Felkerült a listára Szabó Magda eddig ismeretlen kisregénye a 44-ben íródott Csigaház, ami miatt most újra kell írni a magyar irodalomtörténetben a Szabó Magda életéről és munkásságáról szóló fejezetet. Szerették az olvasók Gárdos Péter új regényét, a Hét mocskos nap-ot, ami hét nap, három család és egy viharos évszázad történetét tárja elénk. Dragomán György novelláskötete a Rendszerújra, ami tizenöt év termését fűzi egybe, is felkerült a legkedveltebb könyvek közé

Varró Dániel Szomjas trollja a hónapban nemcsak az olvasók, de a Szívünk rajta szakmai zsűrijének tetszését is elnyerte. A gyerek-, gyereknevelési- és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el négy évvel ezelőtt a Bookline a Szívünk rajta programját, hogy megkönnyítse a szülők könyvválasztását. A program független szakértői novemberben Varró Dániel művét választották a hónap könyvének. A szerző ebben a skandináv legendákat felidéző mesefüzérben a szörnyű zord fjordok világába kalauzolja olvasóit. A szakmai csapat részéről Gyurkó Szilvi gyerekjogi szakértő szerint könnyű volt a döntés. „Jó kézbe venni ezt a szép könyvet, a borító anyaga, a gyűrődést is jól tűrő papírlapok, meg persze a végtelenül helyes és szerethető illusztrációk miatt is igazi, jó értelemben vett régimódi mesekönyv lett A szomjas troll.”

Szívünk rajta

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím
Jelenkor Varró Dániel A szomjas troll
Pagony David Mckee Elmer, a kockás elefánt
Scolar Aurélie Chien Chow Chine Dühös vagyok
Scolar Stuart Atkinson Az égbolt titkai
Könyvmolyképző Holly Webb A szökevény kiskutya
Bookline Al Ghaoui Hesna Holli, a hős
Pagony Berg Judit Az óra rejtélye
Typotex Anna Onichimowska A világ tíz égtája

TOP50 könyv

TOP10 e-könyv

További információk:

Jávor Zsófia | pr manager | javor.zsofia@libribookline.com | +36 20 665 6458

Top50 könyv táblázat letöltése

Top10 e-könyv táblázat letöltése

a Bookline havi sikerlistájáról bővebben

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára