2018 október

Őszünk

A Bookline ötvenes toplistájának több mint a fele új megjelenésű könyv lett, az októberi dobogósok megegyeznek a szeptemberivel, első helyen még mindig Coelho Hippije, második a nyár és most már az ősz slágere, a francia írónő Raphaelle Giordano regénye, harmadik lett a hálózatkutatóként világhírűvé vált Barabási Albert-László új kötete.

Paulo Coelho új, életrajzi források alapján megírt regényében, a Hippiben a 60-as, 70-es évek hippikorszakába repíti vissza olvasóit.
Raphaelle Giordano A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van című regénye megjelenése óta a sikerlista élén. A könyv főhőse a harmincnyolc éves Camille, aki egy különleges kreatív módszer, a rutinológia segítségével indul neki elfelejtett álmai megvalósításának. A világhírű hálózatkutató, Barabási Albert-László új könyvében, A képletben a siker egyetemes titkának nyomába ered, gyakorlati példákon át elemezve, miként lehetünk egyaránt elismertek a magánéletben és a munka világában. A képlet a nyomtatott könyvek között harmadik, az e-könyvek között az első lett októberben, illetve az Amazon.com a hónap legjobb könyvének választotta.

Ugyan a sikeres könyvek között mindig megtaláljuk gyerekeink kedvenceit, most Bartos Erikát, Bosnyák Viktóriát és Molnár Ferenc klasszikusát a sikerlista élére repítették az olvasók. Bartos Erika a Pest szívében a főváros világhírű látványosságait és rejtett titkait mutatja be. Bosnyák Viktória A sirály a király? című humoros történetéből nemcsak mese, de a a magyar helyesírás alapvető szabályait is bemutatja a kicsiknek.
Molnár Ferenc 111 évvel a megjelenése után nemhogy nem vesztett eredeti pompájából, de az idővel talán még aktuálisabbá és időszerűbbé vált - nem csak a fiatal olvasók körében.

A pszichológai tematikájú könyvek mindig nagy érdeklődésre tartanak számot. Almási Kitti Irigység, kibeszélés, rosszindulat című könyve a legnagyobb taburól, az irigységről szól. szól, miként kerekedhetünk felül rajta, és óvhatjuk meg magunkat vele szemben. Polcz Alaine egyike a közelmúlt legnagyobb hatású szerzőinek, akinek érzékeny megfigyelései és humánus világképe ma is a legkülönbözőbb generációkat képes megszólítani. A szerzőnő Gyermekkorom című emlékirata hiánypótló módon mutatja egy pálya kezdetét.
A csallóközi álmos kisváros, Dunaszerdahely a 90-es évek végén fokozatosan vált a rettegés szinonimájává. Ezt a se nem régi, se nem távoli világot idézi meg három női sorson keresztül felkavaró A rendes lányok csendben sírnak című könyvében Durica Katarina.

Az októberi szépirodalmi felhozatal sok szép történetet hozott. Simon Márton új kötettel jelentkezett, A Rókák esküvője hangvételében továbblép a korábbi köteteken, ugyanakkor minden megtalálható benne, ami a költő-slammer szövegeit már eddig is generációs élménnyé tette.
Margaret Atwood 1985-ben megjelent disztópiája, A szolgálólány meséje ma sikeresebb, mint valaha, a regényben felvázolt világ, amelyben a nők kiszolgáltatottan élik mindennapjaikat, a jelek szerint közelebb van, mint gondolnánk.
Alice Walker 1982-ben megjelent Pulitzer-díjas regényének, a Bíborszínnek a főhőse Celie, aki a férfiak uralta szegénynegyedből próbál kitörni – ám ahhoz, hogy rátaláljon saját útjára, sokkal nagyobb harcot kell megvívnia, mint azt elsőre gondolta volna.

A gyerek,- és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el négy évvel ezelőtt a Bookline a Szívünk rajta programját, hogy megkönnyítse a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást, októberben a Szívünk rajta program szakmai és gyerekzsűrije szerint az Így mennek nálunk a dolgok lett a hónap kiemelt könyve. A szakmai csapat részéről Szinetár Dóra színésznő így értékelte a kötetet: „Szívből ajánlom a jól tagolt fejezeteket esti mesének, alvás előtti gondolat ébresztőnek, és egyben álom-hozónak.”

Szívünk rajta

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím
Cser Kiadó Anti Saar Így mennek nálunk a dolgok
Napforgó Victoria Vázquez Az elveszett üzenet
Kolibri Peter Wohlleben Érted a fák beszédét?

TOP50 könyv

TOP10 e-könyv

További információk:

Jávor Zsófia | pr manager | javor.zsofia@libribookline.com | +36 20 665 6458

Top50 könyv táblázat letöltése

Top10 e-könyv táblázat letöltése

a Bookline havi sikerlistájáról bővebben

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára