2018 szeptember

Mit olvastunk szeptemberben

A Bookline ötvenes toplistájának majdnem a fele új megjelenésű könyv lett, az olvasókat a gyereknevelés, a romantikus regények, és a személyes történetek foglalkoztatták. Első helyen Coelho Hippije, második a nyár és most már az ősz slágere, a francia írónő Raphaelle Giordano regénye, harmadik lett a hálózatkutatóként világhírűvé vált Barabási Albert-László új kötete.

Első helyre robbant be az újonnan megjelent Paulo Coelho életrajzi források alapján megírt regénye, a Hippi, ami a 60-as, 70-es évek hippikorszakába repíti vissza olvasóit. Van, hogy a boldogság olyankor is elkerül minket, amikor látszólag mindenünk megvan. Erre döbben rá Raphaelle Giordano A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van című könyvének hőse is, aki egy különleges kreatív módszer, a rutinológia segítségével indul neki elfelejtett álmai megvalósításának.
Harmadik lett a nyomtatott könyveknél és első az e-könyvek között a napokban megjelent világhírű hálózatkutató, Barabási Albert-László új könyve, a Képlet. A szerző a siker egyetemes titkának nyomába ered, gyakorlati példákon át elemezve, miként lehetünk egyaránt elismertek a magánéletben és a munka világában

Budapest főváros megismerése, bemutatása sokunkat, sokakat érdekel. Bartos Erika legújabb mesekönyve, a Pest szívében a gyerekeknek szól a főváros világhírű látványosságairól és rejtett titkairól.
Budapest arca gyökeresen átalakult az elmúlt években, nemzetközi viszonylatban is jelentős éttermek nyíltak, az éjszakai élet pedig megszámlálhatatlan turistát vonz évről évre. A 444 jó hely Budapesten egy kötelező útikalauz, ami tökéletesen összefoglalja hova érdemes menni enni, inni, sportolni, szórakozni, kulturálódni, vagy éppen megtalálni a legjobb bárányhúst.

A személyes történetek vonzóak és hitelesek az olvasók számára. Edith Eva Eger A döntés című művében a bátor, ám korántsem fájdalommentes szembenézést választotta a II. világháborúval és saját múltjával. Rosch Minsch Az utolsó szemtanú című emlékirata egyszerre ad szokatlanul pontos képet a diktátor mindennapjairól és a második világháború pusztító gépezetéről.
A 2007-ben elhunyt Polcz Alaine egyike a közelmúlt legnagyobb hatású szerzőinek. Gyermekkorom című emlékirata hiánypótló módon mutatja egy pálya kezdetét a két háború közötti Erdély küzdelmekkel teli világában.

Sokan, sokfélét gondolunk a gyereknevelésről és talán mindannyiunk életében eljönnek olyan pillanatok, amikor szívesen fordulunk tanácsért egy szakemberhez. Kim John Payne szakpszichológus Melegszívű fegyelmezés című könyvében egy olyan nevelési modellt ajánl, amely egyszerre veszi figyelembe a szülő és a gyermek igényeit, Egyszerűbb gyermekkor című kötetében pedig napjaink népbetegségeiről, a figyelemzavarról, hiperaktivitásról, internetfüggőségről oszt meg hasznos gondolatokat, tanácsokat.
Hogyan és mit játszanak a világ legboldogabb nemzetének gyermekei? Iben Dissing Gyermeknevelés dán módra című könyvében arról mesél, hogy szabad, kötetlen játékkal miként fejleszthető gyermekeink testi és lelki egészsége.

A gyerek,- és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el négy évvel ezelőtt a Bookline a Szívünk rajta programját, hogy megkönnyítse a szülők könyvválasztását. Szeptemberben a Szívünk rajta program szakmai és gyerekzsűrije szerint a Titkok szigete - kalandjáték zseniális fejtörőkkel lett a hónap kiemelt könyve. A szakmai csapat részéről D. Tóth Kriszta író, újságíró, az UNICEF nagykövete így értékelte a kötetet: „Azt hiszem, nagyjából így kell(ene) kinéznie egy iskoláskorú gyerekeknek szóló fejlesztő könyvnek 2018-ban. Ez a kiadvány úgy veszi föl a versenyt az alfa- és Z-generációs gyerekeinkre zúduló digitális ingercunamival, hogy közben nem erőlködik. Játszik veled, megmozgatja az elmét, kényezteti a szemet, és mindemellett szórakoztat.”

Szívünk rajta

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím
Scolar Helen Friel, Ian Friel Titkok szigete - kalandjáték zseniális fejtörőkkel
Kolibri Bosnyák Viktória Mantyusok - Micsoda buli!
Napraforgó Verne Gyula Nemo kapitány
Babilon Christine Paxmann Vadon élő állatok
Könyvmolyképző Agnes Laroche Az igaz szerelem receptje
HVG könyvek Louise Spilsbury, Hanane Kai Rasszizmus és intolerancia

TOP50 könyv

TOP10 e-könyv

További információk:

Jávor Zsófia | pr manager | javor.zsofia@libribookline.com | +36 20 665 6458

Top50 könyv táblázat letöltése

Top10 e-könyv táblázat letöltése

a Bookline havi sikerlistájáról bővebben

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára