2018 április

Tavaszi zsongás, új hatások

A Bookline áprilisi sikerlistájának bőven több mint a fele új könyv lett, a tavaszi könyvünnep, a Könyvfesztivál megtette hatását. Első helyre került Borsa Brown szenvedélyes új könyve, a Férj prostija, második lett a márciusi elsőség után Dan Brown Eredet című regénye, a harmadik Douglas Murray Európa és a menekültek viszonyát bemutató nagysikerű műve.

A sikerlista első két helyén Borsa Brown legújabb regénye, A férj prostija ami megjelenése után azonnal a sikerlisták élére került.
A Da Vinci-kód szerzőjének új regénye megjelenése óta az olvasók kedvence. Dan Brown Eredet című művében, ismert és visszatérő hőse, Robert Langdon ezúttal egy olyan felfedezésnek lehet tanúja, amely egyszer és mindenkorra megváltoztatja az emberiség múltjáról és jövőjétől szóló elképzeléseket. További izgalmat ígér Kondor Vilmos A korona ügynöke című regénye. Magyarország legtitokzatosabb szerzője, Kondor Vilmos, akinek kilétét homály fedi, legújabb könyvében a 19. századba repíti vissza olvasóit.
Sokat tanulhatunk azoktól, akik az élet egy-egy szegmensét bemutatva, segítenek megérteni a körülöttünk élő világot. Douglas Murray Európa furcsa halála című művében, amely harmadik lett a listán, politikai korrektséggel igazán nem vádolhatóan, személyes élmények alapján mesél Európa és a menekültek viszonyáról, és a jelenséggel járó kihívásokról.
Boldizsár Ildikó meseterapeuta, Hamupipőke Facebook-profilja címmel megjelent könyvében mindannyiunkat, arra ad határozottan igenlő választ, hogy a mesék igenis megváltoztathatják életünket.
Görög Ibolya több mint egy évtizeden keresztül dolgozott a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályán, Summa Summarum című új könyvében sok humorral és szakértelemmel fűszerezett kötetéből nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy miként kell a brit királyi család előtt viselkedni, hanem azt is, hogyan jöhetünk ki győztesként egy rosszul induló tárgyaláson

A szépirodalom mindig helyet követel magának a sikerlistán. Varró Dániel Aki szépen butáskodik című új kötetében az apává válás nehéz, de szépséges feladatáról ír. A kortárs német irodalom fenegyerekének, egyúttal a Könyvfesztivál díszvendégének, Daniel Kehlmann Tyll című új regénye egyszerre szól a múltról, a jelenről, és a kortalan életörömről.
Az e-könyvek listáján Vámos Miklós frissen megjelent kötete, a Töredelmes vallomás foglalta el az első helyet. A kötet a szerző rövid, éles nyelvvel megfogalmazott szövegeit, vallomásait és tárcáit gyűjti össze.

Mese nélkül nem létezik sikerlista. Kertész Erzsi Panthera-sorozatának harmadik kötete ismét a titokzatos hegyvidékre röpíti a fiatal olvasókat, a sodró erejű kaland pedig ismét garantált szórakozást jelent mind Rumini, mind az Időfutár-könyvek rajongóinak. J.R.R. Tolkien lenyűgöző univerzuma kiapadhatatlan forrása a meséknek.
A gyerek,- és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el három évvel ezelőtt a Bookline a Szívünk rajta programját, hogy megkönnyítse a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy-egy kiemelkedő alkotást, áprilisban a Szívünk rajta program szakmai és gyerekzsűrije szerint a Méhek című könyv lett április hónap kiemelt könyve. A szakmai csapat részéről Farkasházi Réka színésznő, énekesnő szerint a kötet a gyermeki fantázia színes, olykor borzongató, kimeríthetetlen világát tárja fel.

Szívünk rajta

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím
Menő manó Piotr Socha Méhek
Könyvmolyképző W. Bruce Cameron A kutya négy élete: Ellie
Katica-könyv-műhely Napos mesék
Kolibri Kiadó Maurice Sendak Ahol a vadak várnak

TOP50 könyv

TOP10 e-könyv

További információk:

Jávor Zsófia | pr manager | javor.zsofia@libribookline.com | +36 20 665 6458

Top50 könyv táblázat letöltése

Top10 e-könyv táblázat letöltése

a Bookline havi sikerlistájáról bővebben

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára