2018 március

Szerettünk, izgultunk, meséltünk

A Bookline márciusi sikerlistájának több mint a fele új könyv lett, a dobogós helyezettek is majd teljesen kicserélődtek március óta. A tavasz közeledtével mertünk szeretni és borzongani, és nem zárkóztunk el a történelmi felfedezésektől sem. Első helyét megőrizte Dan Brown Eredet című regénye, második lett a Stephen és Lucy Hawking nevével fémjelzett George kulcsa a rejtélyes univerzumhoz, a harmadik pedig egy hamisítatlan krimi Lee Child tollából.

Első maradt a Bookline sikerlistáján Dan Brown Eredet című izgalmas regénye, ami egy olyan felfedezés nyomába ered, amely egyszer és mindenkorra megváltoztathatja a tudomány világát és az emberiség történelmét. Az Eredet méltó folytatása Dan Brown már eddig is páratlan regényuniverzumának.

Lee Child Éjféli szállítmány című regényének főhőse Jack Reacher 22. alkalommal tér vissza, hogy fényt derítsen egy minden korábbinál szövevényesebb rejtélyre. A mű a nyomtatott és az e-könyves listán is előkelő helyet szerzett magának.
A sikeres tudományos könyvek között találjuk Yuval Noah Harari Sapiens, Homo deus című című könyvét, ami bemutatja hogyan válhatott egy négylábú emlős a Föld uralkodó fajává. A szerző a jeruzsálemi egyetem tanáraként Sapiens című könyvében új megvilágítást ad az emberiség történetnek, Homo Deus című kötetében pedig közérthető, mégis minden részletre kiterjedő alapossággal mutatja be lehetséges jövőnket.

A moziban megjelenő filmek sikere szerencsésen hat a könyvekre, André Aciman Szólíts a neveden azonos címmel bemutatott, Oscar-díjjal is kitüntetett filmjének eredetije Észak-Olaszország idilli világába vezeti el az olvasót, ahol Elio a 17 éves kamasz fiúk gondtalan életét éli, amikor rátalál a mindent elsöprő szerelem. A február végén mozikba került mozifilm, A Vörös veréb történetét jegyző Jason Matthewsról nem lehet elmondani, hogy kényelmes fotelből találta ki kémregényét. Matthews a CIA nyugalmazott tisztje, aki pályája során testközelből kísérhette végig a kémek árulásokkal, erőszakkal és kiszámíthatatlan fordulatokkal teli életét. Guillermo Del Toro 2018 márciusában egyszerre zsebelhette be a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek kijáró Oscar-díjat a Víz érintése című mozijával. A film egyedülálló hangulatát és itt-ott nyitva hagyott kérdéseit ismerhetik meg közelebbről a kötetből azok, akiket már magával ragadott ez a modernkori tündérmese, és azok is, akik csak a könyv elolvasása után hajlandóak megnézni egy filmet.

A sikerlista állandó szereplői a gyerek- és ifjúsági könyvek. Beck Andrea Titoktündére c. kötetével egy klasszikus értelemben vett mesekönyvet írt, olyat, ami a műfaj legnemesebb hagyományait követve kalauzolja be a kicsiket és a nagyokat a varázslatos mesevilágba. Farkas Róbert Első könyvem az univerzumról címmel az univerzum rejtett titkaiba vezeti be a legkisebbeket, közérthetően elmesélve azokat a jelenségeket, amelyet olykor felnőttként is nehezünkre esik megérteni.
Bartos Erika a Buda hegyeiben a legkisebbek előtt tárja fel a főváros rejtett kincseit. Ugyancsak Bartos Erika tollából születtek meg az élet legnagyobb kérdéseit bemutató kötetek, amik mind a sikerlista szereplői, az Elmúlás és a Születés, amelyek könnyed nyelvezettel beszélnek az olykor kivételesen nehéz témákról.

A gyerek,- és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el három évvel ezelőtt a Bookline a Szívünk rajta programját, hogy megkönnyítse a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy-egy kiemelkedő alkotást, márciusban a Szívünk rajta program szakmai és gyerekzsűrije szerint Világvége alsó című könyv lett március hónap kiemelt könyve. A szakmai csapat részéről Szinetár Dóra színésznő a kötetbe rendezett kortárs írók tollából született mai népmeséket elbűvölőnek tartotta mind a gyerekek, mind szüleik számára.

Szívünk rajta

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím
Scolar Kiadó Fabian Lenk Idődetektívek
Scolar Kiadó Andrea Erne Földünk
Scolar Kiadó Doris Rübel Földünk
Kolibri Bosnyák Viktória És most hogy festek?

TOP50 könyv

TOP10 e-könyv

További információk:

Jávor Zsófia | pr manager | javor.zsofia@libribookline.com | +36 20 665 6458

Top50 könyv táblázat letöltése

Top10 e-könyv táblázat letöltése

a Bookline havi sikerlistájáról bővebben

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára