2018 február

Vágyunk az újdonságra

A Bookline februári sikerlistájának a fele új könyv lett, a dobogós helyezettek is teljesen kicserélődtek. A tavasz közeledtével mertünk változtatni és romantikus történeteteket olvasni. Első helyre került Dan Brown Eredet című regénye, második lett a Sötét ötven árnyalata, és harmadik André Aciman regénye, amelynek filmváltozatát most jelölték Oscar díjra.

Első helyen a Da Vinci-kóddal méltán híressé vált Dan Brown Eredet című regénye, ahol ezúttal a szimbolika és a vallási ikonológia professzorának, Robert Langdon professzor életének egy izgalmas pillanatába ad betekintést.
Második lett E L James Sötét - A sötét ötven árnyalata Christian Grey szerint című regénye, ami a szerelmespár, Anastasia Steele és Christian Grey egyszerre romantikus és hátborzongató románcát mutatja be, ezúttal a férfi szemszögéből.
André Aciman Szólíts a neveden című szerelmes története lett a harmadik a Bookline sikerlistáján. Az azonos című, Oscar-díjjal is kitüntetett film eredetije Észak-Olaszország idilli világába vezeti el az olvasót, ahol Elio-ra, a 17 éves kamasz fiúra rátalál a mindent elsöprő szerelem. A regény számos nemzetközi elismerést vívott ki magának, a Publishers Weekly és a Washington Post pedig egyenesen az év legjobb könyvének választotta, a Bookline e-könyves sikerlistáján is az első helyre került.

Az év elejei begubózás továbbra is a pszichológiai témák sikerét hozta. Yuval Noah Harari Sapiens című műve segítségével megérthetjük, hogy ki is az ember, honnan jött és hová tarthat. A szerző a jeruzsálemi egyetem tanáraként szédületes mennyiségű tudást felhalmozva ad új megvilágítást egy több ezer évvel ezelőtt elkezdődött történetnek, ami nemcsak a nyomtatott, de az e-könyves lista élére is repítette művét.
Vekerdy Tamás a gyermekpszichológia élő legendája arra keresi a választ legújabb könyvében, a Belső szabadságban, hogy a társadalom és az intézmények által ránk zúduló szabályok ellenére miként érhető el, hogy teljes, szabad életet éljünk.
Almási Kitti klinikai pszichológus Lezárás, Elengedés, Újrakezdés című könyvéből nemcsak azt tudhatjuk meg, hogyan engedhetjük el egykori társunkat, hanem azt is, hogy - immár új tapasztalatokkal a zsebünkben - miként vághatunk bele ismét a párkeresésbe.Kádár Annamária a Mesepszichológia a gyakorlatban című könyvben Kerekes Valériával együtt ezúttal egy olyan gyakorlati alapokon álló útmutatót ad az olvasók kezébe, amely számtalan módszertani tanácson és játékötleten keresztül segít kialakítani az egészséges családképet.

A szépirodalom is képviselteti magát a legkelendőbb könyvek listáján. Szabó Magda Für Elise című regényének a folytatását olvasók ezrei várták, ám soha nem születhetett meg. A Magdaléna című kötet Szabó Magda fiatal éveit és első jegyességének korát eleveníti fel.

A sikerlista állandó szereplői a gyerek és ifjúsági könyvek, Beck Andrea A Titoktündérét gyakran láthatjuk a sikerlistán. A szerző egy klasszikus értelemben vett mesekönyvet írt, ami varázslatos mesevilágba kalauzolja el a kicsiket és a nagyokat. Böszörményi Gyula Nász és téboly - Ambrózy báró esetei lebilincselően izgalmas zárókötetében az Osztrák-Magyar Monarchia legismertebb detektívje nősülni készül, ám a saját múltjának szörnyetegei újfent kísérteni kezdenek.

A gyerek,- és mesekönyvek iránti folyamatos érdeklődést látva indította el három évvel ezelőtt a Bookline a Szívünk rajta programját, hogy megkönnyítse a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy-egy kiemelkedő alkotást, februárban a Szívünk rajta program szakmai és gyerekzsűrije szerint Jakob Martin Strid Mimbó Jimbó és a hosszú tél című könyve lett február hónap kiemelt könyve. A szakmai csapat részéről Magyarosi Éva képzőművész, animációs rendező a Mimbó Jimbót imádnivaló mesének találta.

Szívünk rajta

Szívünk rajta matricát kapott könyvek listája

Kiadó Szerző Cím
Kolibri Jakob Martin Strid Mimbó Jimbó és a hosszú tél
Bookline Salinger Richárd Erdei jógakaland
Manó könyvek David Macaulay Hogy működik?
Kolibri Caleb Krisp Állítsátok meg Ivyt! - Ivy Pocket 2
Bookline Polgár Judit Sakk és matt - 6 éves kortól
Könyvmolyképző Kántor Kata Sakk és matt - 6 éves kortól
Kolibri Lars Joachim Grimstad Eltűnt gyerekek

TOP50 könyv

TOP10 e-könyv

További információk:

Jávor Zsófia | pr manager | javor.zsofia@libribookline.com | +36 20 665 6458

Top50 könyv táblázat letöltése

Top10 e-könyv táblázat letöltése

a Bookline havi sikerlistájáról bővebben

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára