2023 augusztus

Cormac McCarthy utolsó regénye, a rövidesen hazánkba látogató Valérie Perrin írása és a nyár legnépszerűbb műfajai a Bookline legújabb sikerlistáján

A nyári hónapokra általánosan jellemző, hogy ebben az időszakban a szórakoztató irodalmat keresik az olvasók, ezek közül is leginkább a romantikus történetek dominálnak. Ez a tendencia érződik a Bookline augusztusi sikerlistáján, ahol azonban több más műfaj is helyet követelt magának az elmúlt 30 nap legkeresettebb kötetei között. A lista első három helyén Colleen Hoover, Orvos-Tóth Noémi, valamint Steve Berry sikerkönyvei állnak, illetve előkelő helyen szerepel a nemsokára Magyarországra látogató Valérie Perrin, valamint a nemrég elhunyt Cormac McCarthy utolsó regénye is.

Ha 2023-ban romantikus könyvekről beszélünk, nem lehet figyelmen kívül hagyni Colleen Hoovert, aki az elmúlt években a műfaj egyik legfelkapottabb képviselője lett. Velünk kezdődik című könyve ezúttal a Bookline sikerlistájának első helyén áll. Érdekesség, hogy az amerikai Hoover az első olyan szerző, aki a TikToknak köszönheti kimagasló népszerűségét, a könyveivel kapcsolatos tartalmakat már több száz millió alkalommal tekintették meg a felhasználók. A második helyet megszerző Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyve évek óta szerepel a legkeresettebb címek között, a Bookline-nál először 2019-ben került fel a sikerfalra. A transzgenerációs elméletet bemutató kötet számos olvasónak nyújtott már segítséget önmaguk megértéséhez. Harmadik helyen Steve Berry Az utolsó királyság című könyve áll. Az egyetemi professzor és író – , akiről még hasonlóan népszerű pályatársa, Dan Brown is elismerően nyilatkozik – könyveiben a történelmi regények, valamint a bűnügyi történetek jellegzetességeit vegyíti. Berry új kötetének középpontjában II. Lajos bajor király és hatalmi harcai állnak, a kötet a népszerű Cotton Malone-sorozat tizennyolcadik része.

2023. szeptember 28. és október 1. között szervezik meg a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amelynek szombati napjára érkezik Valérie Perrin. A szerző első, 2015-ben megjelent kötete, A vasárnap koldusai hamar Franciaország egyik legkeresettebb könyve lett, emellett 13 irodalmi díjjal is jutalmazták. Hazánkban Perrin második alkotása, a Másodvirágzás jelent meg először, és lett a magyar olvasók egyik kedvence. Ez utóbbi a Bookline jelenlegi sikerlistáján a hatodik helyet szerezte meg, míg A vasárnap koldusai a tizenhatodik helyen áll.

A szépirodalmi alkotások közül érdemes kiemelni Cormac McCarthy Az utas / Stella Marris című regénypárját. Az idén júniusban elhunyt szerző a világirodalom kiemelkedő alakja, akit számos elismeréssel, köztük Nemzeti Könyvdíjjal, Pulitzer-díjjal jutalmaztak, nemzetközi hírnevet a Nem vénnek való vidék című kötettel szerzett magának, a könyvből négy Oscar-díjat elnyerő film is készült. A Bookline sikerlistájára most utolsó írásával került fel a szerző, melynek két különálló történetében beszél a bűntudatról, a gyászról, a pusztulásról és az apokalipszisről.

A nyáron kiemelkedően népszerű romantikus történetek sorából több is felkerült az elmúlt 30 nap legkeresettebb címei közé. Ilyen a Magyarországon idén először bemutatkozó Carley Fortune Minden elmúlt nyár című könyve, a TikTok által népszerűvé vált Lucy Score Amin sosem leszünk túl című kötete, valamint Karády Anna sokak által keresett Füredi lány-sorozathoz kapcsolódó Cigányélet grófi módra című novelláskötete.

A krimik esetében előkelő helyen áll a több mint 250 könyvet író Nora Roberts Személyazonosság és Steve Cavanagh Vádalku című bűnügyi története, valamint Holly Jackson izgalmas, fiataloknak szánt regénysorozatának új része, a Halott kislány a jó kislány.

Colleen Hoover: It Starts With Us - Velünk kezdődik - puha kötés könyv
könyv

It Starts With Us - Velünk kezdődik - puha kötés - It Ends With Us 2.

Mielőtt véget ért, Atlasszal kezdődött el. Lily és a volt férje, Ryle éppen csak beleszokik a közös gyerekfelügyelet ritmusába, amikor Lily hirtelen újra összefut első szerelmével, Atlasszal. A ...

Online ár:

3 825 Ft

Eredeti ár: 4 499 Ft

Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors könyv

Online ár:

3 825 Ft

Eredeti ár: 4 499 Ft

Steve Berry: Az utolsó királyság könyv

Online ár:

4 242 Ft

Eredeti ár: 4 990 Ft

Orvos-Tóth Noémi: Szabad akarat könyv

Online ár:

3 825 Ft

Eredeti ár: 4 499 Ft

Szabó Magda: Tündér Lala e-hangos
e-hangos

Tündér Lala

Írisz királynő fia, Lala más, mint a többi tündérgyerek, hiszen a tündérgyerekek valamennyien gondtalanok és elégedettek. Lala viszont kiváncsi, és olyan kalandokba keveredik, amikkel alaposan felf...

Online ár:

2 390 Ft

Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen e-hangos

Online ár:

2 390 Ft

Peter Hollins: Szupertanulás e-hangos

Online ár:

4 490 Ft

Patrick King: Olvass az emberekben, mint a könyvben e-hangos

Online ár:

4 390 Ft

Jo Nesbo: Vérhold e-Könyv
e-Könyv

Vérhold

Miután oslói élete darabokra hullik, Harry Hole Los Angelesbe utazik, hogy halálra igya magát. Majdnem sikerrel is jár, ám ekkor a sors összehozza egy idősebb színésznővel, Lucille-lel, aki a segít...

Online ár:

3 090 Ft

Valérie Perrin: A vasárnap koldusai e-Könyv

Online ár:

3 999 Ft

Valérie Perrin: Másodvirágzás e-Könyv

Online ár:

3 999 Ft

Kristina Ohlsson: Jégtörő e-Könyv

Online ár:

2 990 Ft

További információk:

Bistey Attila PR-koordinátor
Libri-Bookline Zrt.
bistey.attila@libribookline.com
Mobil: +36 70 285 0554

Bookline bemutatja: Top 50 és Top 10 – a magyar olvasók kedvencei
Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top 50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top 10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.

A toplistákról
A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

a Bookline havi sikerlistájáról bővebben

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára

További információk

Árinfó

Akciós ár: a vásárláskor fizetendő akciós ár

Online ár: az internetes rendelésekre érvényes nem akciós ár

Eredeti ár: kedvezmény nélküli könyvesbolti ár

Bevezető ár: az első megjelenéshez kapcsolódó kedvezményes ár

Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb akciós ára